Přejít k hlavnímu obsahu

Samsung představuje nové mobilní telefony řady Galaxy S22 a tablety Galaxy Tab S8

19. 2. 2022 | 08:00 PR článek
Společnost Samsung Electronics představuje nové vlajkové lodě řady Galaxy S, modely S22, S22+ a S22 Ultra. Kreativní zájemci se můžou těšit na špičkové fotoaparáty s inteligentním zpracováním obrazu, díky nimž se záběry z každodenního života promění v působivé dramatické scény. K novým telefonům patří elegantní design, ale také udržitelné provedení, takže jsou krásné na pohled a zároveň šetrné k životnímu prostředí.
Samsung představuje nové mobilní telefony řady Galaxy S22 a tablety Galaxy Tab S8
Samsung představuje nové mobilní telefony řady Galaxy S22 a tablety Galaxy Tab S8
Zdroj: Samsung

Samsung Galaxy S22 Ultra

Vlajková loď společnosti Samsung Galaxy S22 Ultra nabízí kombinaci toho nejlepšího z dvou špičkových telefonních řad – nepřekonatelný výkon řady Note a vynikající fotoaparát a další funkce, typické pro řadu S. Výrazně tak posouvá laťku kvality v kategorii nejlepších smartphonů na trhu. Do základní výbavy patří integrované dotykové pero S Pen, vynikající funkce pro noční fotografování a natáčení a baterie, která vydrží déle než celý den. S takovými parametry jsme se ještě nesetkali ani u předchozích modelů s označením Ultra.

V České republice se začne prodávat 25. února 2022. Bude k dostání v černé, bílé, zelené a vínové barvě. Doporučená maloobchodní cena je 31 999 Kč za verzi s 8 GB RAM/128 GB interní paměti, 34 499 Kč za verzi 12 GB RAM/256 GB interní paměti a 36 999 Kč za variantu 12 GB RAM/512 GB interní paměti.

Zákazník, který si do 24. 2. 2022 (včetně) nebo do vyprodání zásob předobjedná zařízení Galaxy S22 Ultra z e-shopu www.samsung.cz, ve značkových prodejnách Samsung nebo u vybraných prodejců elektroniky a zároveň splní další podmínky stanovené v podrobných pravidlech kampaně, získává nárok na bonus v podobě bezdrátových sluchátek Galaxy Buds Pro v hodnotě 5 990 Kč. Dále můžou zákazníci využít Trade-in, odprodat své staré zařízení a získat bonus v hodnotě až 5 000 Kč. Celkově tak zákazníci dosáhnou na bonusy v hodnotě až 10 990 Kč.

Kombinace nejlepšího z modelů Note a řady S

„Samsung se s každou další generací špičkových modelů snaží posouvat laťku kvality na vyšší úroveň,“ vysvětluje TM Roh, prezident a ředitel mobilní divize Samsung Electronics. „Galaxy S22 Ultra nabízí oblíbené funkce modelů Note a s nimi to nejlepší z řady S v jedinečné kombinaci, která přináší nevídané uživatelské zážitky. Pro svět mobilních technologií jde o pořádný skok vpřed – vytváříme nový standard, díky němuž si mnozí uvědomí, co skutečně špičkový telefon dokáže.“ 

Galaxy S22 Ultra nabízí opravdu vše, co měli majitelé modelů Note tolik v oblibě, od kreativních či pracovních schopností až po špičkový výkon. Přímo v telefonu najdeme i dotykové pero S Pen. Přitom ovšem Ultra na první pohled patří do prémiové řady S. Má vše, co nabízejí další dvě novinky v této řadě, tedy Galaxy S22 a S22+, a ještě spoustu výhod navíc, takže představuje ideální spojení obou řad. 

Vůbec poprvé se v řadě S setkáváme s vestavěným dotykovým perem S Pen známým z řady Note, které je navíc rychlejší než všechny předchozí verze a líp reaguje při ovládání. V porovnání s předchozím modelem má o 70 % nižší latenci (tedy rychlejší odezvu), což znamená přirozenější pocit při psaní i kreslení i snazší práci s aplikacemi. Právě díky dotykovému peru je S22 Ultra víc než jen obyčejný telefon. 

Špičkový telefon samozřejmě potřebuje špičkový design a provedení, v němž zaujmou například elegantně působící objektivy fotoaparátu nebo štíhlý ocelový rámeček. S22 Ultra se vrací k jednoduchému designu řady Note s jeho typickými výraznými hranami, skvělý dojem podtrhují luxusní sklo a matný povrch zadní stěny. Telefon je na první pohled odolný, ale přitom opravdu elegantní. Na výběr jsou čtyři barevné varianty – černá, bílá, zelená a nově i vínová.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S22 Ultra
Zdroj: Samsung

Vynikající fotografie a videozáznamy ve dne i v noci 

S Galaxy S22 Ultra pořídíte fotografie i videozáznamy, které můžou jít hned bez jakýchkoli obav do světa, a to za jakéhokoli světla. Klidně i v noci – všechny modely řady S22 disponují pokročilými funkcemi, díky nimž jsou videa natáčená předním i zadním fotoaparátem v jakoukoli denní či noční hodinu jasné a ostré. S22 Ultra je vybavena snímačem s pixely o fyzické velikosti 2,4 um, snímač tak dokáže zachytit víc světla, a tím pádem i víc obrazových dat, takže je záznam jasný a plný detailů. Použité sklo Super Clear Glass navíc účinně brání přezáření při natáčení v noci a v protisvětle. Díky funkci Auto Framing zase přístroj automaticky rozpoznává lidi v záběru a ostří na ně, a to i v případě, že jich je víc než jeden. Pozornost zasluhuje i mimořádně rozsáhlý zoom, umožňující až stonásobné přiblížení.

Galaxy S22 Ultra ovšem nedisponuje jen nejvýkonnějším ze současných fotoaparátů v telefonech Samsung, ale také tím nejchytřejším. Fotoaparát nabízí celou řadu funkcí postavených na umělé inteligenci, například portrétní režim, a prakticky každý snímek či videozáznam vypadá jako z profesionální dílny. Inteligentní automatika se postará o všechna nastavení, takže se uživatel může soustředit jen na kompozici a motiv. 

Je úplně jedno, jestli s telefonem zachází naprostý amatér nebo zkušený fotograf – výsledky vždy obstojí i před přísně hodnotícím okem. Galaxy S22 Ultra nabízí také exkluzivní přístup k aplikaci Expert RAW, což je vyspělý grafický program umožňující pokročilé úpravy a nastavení téměř jako s profesionální zrcadlovkou. Snímky lze ukládat v RAW formátu s hloubkou až 16 bit a následně je upravovat do posledního detailu. Můžete nastavovat citlivost či expoziční čas, měnit barevnou teplotu snímku pomocí vyvážení bílé nebo ručně ostřit přesně tam, kam potřebujete. 

Bezkonkurenční výkon 

Kromě zábavy a tvůrčí činnosti je Samsung Galaxy S22 Ultra pochopitelně určený i pro náročné pracovní úkoly.Disponuje nejmodernějšími 4nm procesory, pro které není problém utáhnout pokročilé parametry a systémy s umělou inteligencí. Samozřejmostí je i podpora Wi-Fi 6E, díky níž telefon dosahuje až dvojnásobné rychlosti datových přenosů v porovnání s Wi-Fi 6. Je úplně jedno, zda pracujete, hrajete nejnovější hry nebo streamujete film ve vysokém rozlišení, na špičkový výkon ve všech aplikacích se můžete těšit vždy. Vysokému výkonu odpovídá i vynikající kapacita baterie – na jedno nabití funguje telefon víc než den. Za zmínku nepochybně stojí i podpora rychlého dobíjení. Stačí pouhých deset minut v nabíječce a můžete natočit víc než 50 minut videa.

 Ať už sledujete filmy ze streamingových služeb nebo natáčíte vlastní, můžete si být jisti, že na displeji s obří úhlopříčkou 6,8 palců, technologií Dynamic AMOLED 2X a adaptivní obnovovací frekvencí 120 Hz budou vypadat výborně. Kromě toho je k dispozici i technologie Vision booster, díky níž si displej Galaxy S22 Ultra dokáže inteligentně nastavit jas podle aktuální denní doby. Obraz se tak optimalizuje v temné noci i v jasném poledním slunci. Majitelé libovolného modelu řady Galaxy S22 budou mít k dispozici aktualizace operačního systému Android až ve čtyřech dalších generacích. Miliony uživatelů chytrých telefonů Galaxy tak budou moct využívat nejnovější bezpečnostní, pracovní a zábavné funkce déle než dřív. Tato podpora se navíc v budoucnu rozšíří i na další součásti ekosystému Galaxy. 

Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S22 Ultra
Zdroj: Samsung

Zabezpečení, kterému můžete důvěřovat 

O zabezpečení chytrých telefonů řady Galaxy S22 se stará osvědčená a výkonná bezpečnostní platforma Samsung Knox Vault. Využívá mimo jiné zabezpečeného procesoru a paměti, v níž se citlivá data (hesla, biometrické údaje, klíče pro blockchain) izolují od hlavního operačního systému. Díky přehledné grafice v uživatelském rozhraní One UI a v aplikaci Indicator vidíte, které aplikace mají k vašim datům a kamerovým záznamům přístup, takže můžete rozhodnout, zda jednotlivým aplikacím příslušná oprávnění udělit, či nikoli. Novinkou je několik speciálních bezpečnostních prvků, mezi něž patří například architektura ARM micro bránící kyberútokům na operační systém a paměť. 

Do výbavy navíc patří i nový, funkční a pohodlný systém Samsung Wallet12, který uživatelům dokáže výrazně usnadnit každodenní život. Jde o kombinaci digitálního platebního nástroje, klíčů a peněženky s doklady – studenti díky němu můžou například prokázat oprávnění na nejrůznější slevy, uložíte si do něj palubní vstupenku do letadla apod. 

Nové telefony – součást rozsáhlého ekosystému Galaxy 

Kromě telefonů řady S22 Samsung zároveň představuje i novou řadu tabletů a také balík aktualizací a nových funkcí pro hodinky Galaxy Watch4. Nové tablety řady S8, tedy základní model Tab S8, Tab S8+ a Tab S8 Ultra, tvoří dosud největší řadu v historii Samsungu, takže si z nich vybere každý, ať už používá tablet hlavně k práci, studiu, zábavě či tvůrčí činnosti. 

Samsung Galaxy S22 a S22+
Samsung Galaxy S22 a S22+
Zdroj: Samsung

Samsung Galaxy S22 a S22+

Předobjednávky

Zákazník, který si do 10. 3. 2022 (včetně) nebo do vyprodání zásob předobjedná zařízení Galaxy S22 nebo Galaxy S22+ z e-shopu www.samsung.cz, ve značkových prodejnách Samsung nebo u vybraných prodejců elektroniky a zároveň splní další podmínky stanovené v podrobných pravidlech kampaně, získává nárok na bonus v podobě bezdrátových sluchátek Galaxy Buds Pro v hodnotě 5 990 Kč. Dále můžou zákazníci využít Trade-in, odprodat své staré zařízení a získat bonus v hodnotě až 4 000 Kč. Celkově tak zákazníci dosáhnou na bonusy v hodnotě až 9 990 Kč.

„Fotoaparáty v chytrých telefonech od základu proměnily způsob, jakým tvoříme, sdílíme informace a komunikujeme s okolním světem. Prostřednictvím fotografií a videozáznamů se dokážeme vyjádřit i spojit s lidmi, na nimž nám záleží,“ říká TM Roh. „A právě na fotografické funkce jsme se při vývoji nejnovější generace řady S soustředili především. Nové fotoaparáty si vedou skvěle za denního světla i v noci, takových výsledků jsme u chytrých telefonů dosud nedosáhli.“ 

Nejinteligentnější fotoaparát v historii Samsungu: vzhůru do noci 

Také Galaxy S22 i S22+ nabízejí fotografické zážitky na dosud nevídané úrovni a majitelé se o ně okamžitě můžou podělit s celým světem. S novými telefony lze mimo jiné bez problémů fotografovat i při nedostatku světla, klidně v noci. Mají o 23 % větší senzory než jejich předchůdci S21 a S21+ a do výbavy patří i převratná technologie Adaptive Pixel, díky níž se na snímač dostane víc světla, na fotografiích líp vyniknou detaily a barvy září i ve tmě1. Galaxy S22 i S22+ jsou vybaveny hlavním fotoaparátem s rozlišením 50 megapixelů, teleobjektivem se samostatným snímačem s 10 MPix a ultraširokým fotoaparátem s 12 Mpix, což znamená maximální kvalitu v jakékoli situaci. Při natáčení videozáznamů s přáteli lze zase využít novou funkci Auto Framing, díky níž přístroj rozpozná a dokáže kontinuálně sledovat až deset lidí a automaticky na ně přeostřuje. 
 
Galaxy S22 a S22+ jsou rovněž vybaveny nejmodernější technologií umělé inteligence, která posouvá fotografování a fotografie na vyšší úroveň. Nová funkce AI Stereo Depth Map usnadňuje především tvorbu portrétů – lidé na snímcích vypadají líp než kdykoli dřív, všechny detaily jsou díky sofistikovaným algoritmům dokonale zřetelné a ostré. 

Výkon, který obstojí i v náročných podmínkách 

Při práci i zábavě odvádějí Galaxy S22 a S22+ špičkovou práci, nezastaví se ani před maximálně náročnými úkoly. Velkou zásluhu na tom má procesor 4 nm, s nímž se u chytrých telefonů řady Galaxy setkáváme vůbec poprvé. Procesor si bez problémů poradí i s těžkými operacemi, při nichž je zapotřebí maximální výkon umělé inteligence, což se pozná při práci i při streamingu multimediálních souborů. 

Špičkový procesor si žádá i další špičkové parametry. Do výbavy Galaxy S22 patří robustní baterie s celodenní výdrží a rychlé dobíjení s 25 W4, Galaxy S22+ vydrží ještě o něco déle než celý den a při rychlodobíjení využívá celých 45 W. Netrvá tedy dlouho a plně vybitý telefon je opět připravený k dlouhému provozu. 

Při sledování filmů či seriálů zase oceníme špičkový obraz. Galaxy S22 i S22+ mají adaptivní displej s technologií Dynamic AMOLED5 2X a obnovovací frekvencí 120 Hz, což znamená vynikající výkon pro filmové fanoušky i náruživé hráče. Displej modelu Galaxy S22 měří 6,1 palce (15,5 cm), u Galaxy S22+ celých 6,6“. V obou případech je k dispozici inteligentní technologie Vision booster. S modely S22 i S22+ také vždy zůstanete v optimálním spojení s okolním světem. Díky partnerství s Googlem lze využít aplikace Google Duo a v ní funkce Live sharing, takže si můžete třeba online s přáteli prohlížet fotografie v galerii nebo sdílet poznámky v aplikaci Samsung Notes. 

Samsung Galaxy S22 a S22+
Samsung Galaxy S22 a S22+
Zdroj: Samsung

Elegantní design a odolná konstrukce 

Galaxy S22 i S22+ se vyznačují elegantním designem založeným na ikonickém konceptu Contour-Cut, typickém pro celou řadu S – fotoaparát tu prakticky nepostřehnutelně splývá s krytem telefonu. Aby telefon působil ještě štíhlejším a čistším dojmem, vybavili ho výrobci plochým displejem s luxusním krycím sklem. Kryt fotoaparátu ladí s barevným provedením telefonu. Výsledkem je vyvážený, moderní a na pohled velmi atraktivní design. Oba modely jsou k dispozici ve čtyřech barevných verzích, tvoří je černá (Phantom Black), bílá (Phantom White), zelená (Green) a růžová (Pink Gold). 

K atraktivnímu provedení ovšem patří i odolná konstrukce. Galaxy S22 a S22+ jsou první modely řady S s krytem Armor Aluminum, což je nejpevnější hliník, jaký se v současné době používá. Telefon si tedy bez obav můžete vzít kamkoli. Kromě toho mají nové smartphony poprvé krycí sklo Corning® Gorilla® Glass Victus®+ na přední i zadní straně. Podobně jako předchozí chytrý telefon mají Galaxy S22 a S22+ k dispozici aktualizace operačního systému Android až ve čtyřech dalších generacích.

Galaxy pomáhá k udržitelné budoucnosti na celé planetě 

Řada Galaxy S22 je ze všech dosavadních přístrojů značky Samsung nejekologičtější – snažili jsme se najít způsob, jak posunout mobilní technologie na vyšší úroveň a zároveň pomoct planetě. Plastové znečištění představuje pro životní prostředí značné riziko, život v mořích a oceánech ohrožují mimo jiné vyřazené rybářské sítě. Ve spolupráci s organizacemi, které se tímto problémem intenzivně zabývají, pomáhá Samsung tyto sítě z moře lovit. Následně je využíváme jako velmi kvalitní materiál k výrobě telefonů – část materiálů tvoří plasty až z 20 % recyklované původně mířící do oceánů. Recyklované plasty z odpadů se používají mimo jiné k výrobě tlačítek a reproduktorů. 

Recyklovanými plasty z oceánů to ovšem nekončí – balení vyrábíme ze 100% recyklovaného papíru, z recyklovaného plastu je i krycí fólie. Pouzdra na telefon obsahují kromě recyklovaného papíru i další ekologické materiály, např. recyklované plasty nebo biomateriály. Tyto inovace odpovídají našemu závazku „udělat víc z mála“, což je základní ekologická strategie firmy Samsung.  

Telefony Galaxy S22 a S22+ disponují podobně vysokou úrovní zabezpečení jako předchozí uvedený model.

Galaxy Tab S8
Galaxy Tab S8
Zdroj: Samsung

Samsung Galaxy Tab S8 a S8+

Společnost Samsung Electronics zároveň představuje novou řadu tabletů Galaxy Tab S8. Patří do ní modely Galaxy Tab S8 a S8+ a také vůbec první tablet nejvyšší řady Tab S8 Ultra s největším displejem a nejvyšším výkonem v historii značky. Zájemci se můžou těšit na sofistikované hardwarové parametry, špičkové funkce pro práci i zábavu a bezproblémovou spolupráci se spolehlivým ekosystémem Galaxy. 

Předobjednávky

Zákazník, který si do 24. 2. 2022 (včetně) nebo do vyprodání zásob předobjedná zařízení Galaxy Tab S8, S8+ nebo Tab S8 Ultra z e-shopu www.samsung.cz, ve značkových prodejnách Samsung nebo u vybraných prodejců elektroniky a zároveň splní další podmínky stanovené v podrobných pravidlech kampaně, dostane bonus v podobě ochranného krytu s klávesnicí k modelům Tab S8 a Tab S8+. K modelu Tab S8 Ultra dostane zákazník jako bonus k předobjednávce ochranný kryt s klávesnicí a touchpadem. Hodnota bonusu je až 8 999 Kč.

Tablety využíváme stále častěji například při videohovorech a streamingu. Právě proto je každý model řady Galaxy Tab S8 vybaven pokročilými funkcemi a parametry pro videokonference. Patří mezi ně ultraširokoúhlé fotoaparáty na přední straně, trojice mikrofonů nebo inteligentní technologie Auto Framing, díky níž se zájemci můžou těšit na profesionálně vyhlížející výsledky. Nové tablety dále nabízejí převratné možnosti multitaskingu díky vylepšeným systémům Multi-active Windows a Samsung DeX, bezpečné a snadné sdílení souborů prostřednictvím zabezpečené funkce Quick Share a špičkový pracovní výkon díky novému bleskurychlému procesoru 4 nm a vylepšenému dotykovému peru S Pen v základním balení. To vše je k dispozici v tenkém a odolném těle z pevného hliníku Armor Aluminum. A aby byl zážitek dokonalý, jsou tablety Galaxy Tab S8 integrální součástí rozsáhlého ekosystému Galaxy, který nabízí pokročilé funkce jako Second Screen nebo Buds Auto Switch.

„Při práci, komunikaci i zábavě využíváme stále častěji video a obrazový záznam. Tím pádem je nám jasné, že u tabletu záleží především na velkém displeji a snadné přenosnosti,“ vysvětluje TM Roh. „Máme za sebou dlouhé roky inovací v mobilním světě a teď jsme je při vývoji Galaxy Tab S8 zúročili – nové tablety posouvají hranice možného. Především to platí pro model Galaxy Tab S8 Ultra.“
 
Galaxy Tab S8 Ultra aneb Jak rozšířit svůj svět 

S modelem Tab S8 Ultra čekají uživatele špičkové zážitky. Má obří displej s úhlopříčkou 14,6 palců (37 cm) a obnovovací frekvenci 120 Hz, ale také nejtenčí rámeček v historii značky (6,3 mm), což znamená zatím nejlepší poměr displeje a těla. Také samotné tělo je tenčí a lehčí než u předchozích tabletů, ale zároveň i odolnější – zásluhu na tom má především použitý hliník třídy Armor Aluminum, o 30 % odolnější proti poškrábání a o 40 % proti ohybu než konstrukce modelu Galaxy Tab S7. Tablet Galaxy Tab S8 Ultra si díky tomu můžete vzít prakticky kamkoli a užívat si filmů, her a dalšího obsahu. 

Při zmíněných videokonferencích uživatelé ocení zejména dvojici výkonných předních fotoaparátů / kamer s 12 megapixely a rozlišením 4K v profesionální kvalitě. K vynikajícímu hardwaru patří i sofistikovaný software s technologií automatické tvorby kompozice a ostření Auto Framing, která při videohovoru neustále ostří na uživatele a kromě toho zoomuje tak, aby se v záběru objevili i další účastníci. Kvalitní videohovor samozřejmě vyžaduje dobrý zvuk, o nějž se starají tři mikrofony s technologií tlumení okolního hluku. A k přehrávání špičkového zvuku bohatého na detaily slouží čtveřice reproduktorů s technologií Dolby Atmos® – najdeme je na všech třech modelech nové řady. 

Galaxy Tab S8
Galaxy Tab S8
Zdroj: Samsung

Práce, hra i komunikace na nejvyšší úrovni 

Je jedno, jestli chcete dát průchod své kreativitě, ponořit se do hraní nebo se prostě jen věnovat práci – tablety řady Galaxy Tab S8 vám k tomu pokaždé nabídnou špičkový výkon. Srdcem všech modelů je procesor 4 nm, nejvýkonnější, s jakým jsme se v této řadě setkali. Všechny tři modely mají dostatečně velkou paměť a úložný prostor, všemu ovšem vévodí Galaxy Tab S8 Ultra až a 12 GB RAM a 256 GB místa na data. A pokud by to náhodou bylo málo, lze úložný prostor rozšířit u všech tří modelů až na 1 TB pomocí paměťové karty microSD. 

S tablety Galaxy Tab S8 se také nemusíte bát, že vám dojde energie – inteligentní baterie vydrží celý den a zvládne několik hodin přehrávání videa, takže se klidně můžete pustit do filmového maratonu. Samozřejmostí je rychlé dobíjení s 45 W – stačí 80 minut a baterie je dobitá na 100 %. A pokud máte tablet dobitý a potřebujete dobít telefon řady S22, žádný problém, stačí obě zařízení propojit USB-C kabelem a tablet poslouží jako skvělá powerbanka.

Galaxy Tab S8 Ultra a S8+ disponují novým a vylepšeným dotykovým perem S Pen s prediktivním algoritmem, který výrazně zkracuje odezvu. Výsledkem je velmi pohodlné psaní, jako když používáte běžnou propisku a papír. Nové tablety ovšem potěší i umělecky založené jedince – díky exkluzivnímu partnerství se společností Clip Studio Paint lze vůbec poprvé udělat z chytrého telefonu digitální barevnou paletu, z pera S Pen štětec a z tabletu malířské plátno. K dispozici je celá řada nástrojů, barvy můžete vybírat dokonce i z vlastních fotografií. 

Díky vylepšeným fotoaparátům/kamerám můžete natáčet videozáznamy v rozlišení 4K s předním i zadním modulem. Influenceři a vlogeři snadno do záběru dostanou i sami sebe, ulehčí jim to funkce Selfie Video v základní nabídce aplikace Záznam obrazovky. Zanedlouho bude k dispozici i špičkový grafický program LumaFusion’s, díky němuž bude možné videozáznamy v rozlišení 4K upravit v profesionální kvalitě přímo na tabletu s použitím dotykového pera. 

S Galaxy se otevírají nové možnosti 

Tablety řady Galaxy Tab S8 jsou nedílnou součástí rozsáhlého otevřeného ekosystému Galaxy. Otevřenost v tomto případě znamená možnost ovlivnit, jak budou vaše mobilní zážitky vypadat, a používat víc zařízení Galaxy současně. Uživatelské rozhraní One UI Tab 4 je přehledné a intuitivní, zařízení spolu snadno komunikují a integrace tabletu s počítačem a telefonem nepředstavuje žádný problém. 

Když vás někde v terénu napadne inspirativní myšlenka, stačí vzít dotykové pero S Pen a udělat si na tabletu Galaxy Tab S8 ve vylepšené aplikaci Samsung Notes poznámku, kterou si pak snadno otevřete a přečtete v telefonu. Tablety řady Tab S8 a telefon Galaxy S22 Ultra jsou navíc vybaveny funkcí Quick Share pro rychlé sdílení fotografií, videozáznamů a dalších souborů dvojnásobnou rychlostí oproti minulosti. Funkce Auto Switch zase umožňuje automatické přepínání sluchátek Galaxy Buds mezi tabletem řady Tab S8 a telefonem Galaxy S22. A poprvé v historii najdeme na tabletech i aplikaci Samsung Health, takže si na velkém displeji můžete pouštět fitness videa a prohlížet si údaje o tom, kolik jste toho nachodili nebo nacvičili. 

Majitelé počítačů Galaxy PC kromě toho můžou z tabletu Galaxy Tab S8 udělat druhý počítačový monitor23 s dotykovým ovládáním. Vylepšení se dočkal i systém Samsung DeX, tedy speciální režim, díky němuž se tablet přepne do „desktopové“ podoby a připomíná běžný počítač. Nyní podporuje průhledná okna a zrcadlové zobrazení obsahu tabletu na jiném zařízení. 

Galaxy Tab S8
Galaxy Tab S8
Zdroj: Samsung

Tablet, kterému můžete věřit 

V dnešním propojeném světě záleží víc než kdykoli dříve na bezpečnosti jednotlivých zařízení. Právě proto jsou všechny tři modely řady Galaxy Tab S8 vybaveny novými funkcemi, díky nimž vždy víte, zda je v danou chvíli fotoaparát a mikrofon aktivní či nikoli. Máte také vždy pod kontrolou, jaké aplikace mají ke kameře a mikrofonu přístup, a můžete snadno zabránit nežádoucímu nahrávání obrazu či zvuku. Do bezpečnostní výbavy patří rovněž špičková platforma Knox Vault, která šifruje osobní data a udržuje soubory a citlivé informace v dokonalé izolaci od hlavního operačního systému. Všechny tři tablety jsou vybaveny čtečkami otisků prstů, takže je lze odemknout jediným dotykem. Majitelé tabletu budou mít k dispozici aktualizace operačního systému Android až ve čtyřech dalších generacích.

Jedinečný design a udržitelné provedení 

Tablet Galaxy Tab S8 Ultra je k dispozici v elegantním a nadčasovém grafitovém provedení, u Galaxy Tab S8 a S8+ je na výběr i další barevná varianta – stříbrná. Společně s modelem Tab S8 Ultra představuje Samsung i ochranný kryt s klávesnicí a touchpadem,  který možnosti tabletu ještě výrazně rozšiřuje – klávesnice je podsvícená, umožňuje tvorbu klávesových zkratek a tablet lze nastavit v různých úhlech.

Kromě toho se Samsung rozhodl aktivně přispět k omezení množství plastového odpadu v oceánech a zčásti při výrobě Galaxy Tab S8 použil materiály, které původně pocházejí z vyřazených rybářských sítí. Jsme jednou z prvních firem v oboru, které tuto praxi zavedly. Navíc se Galaxy Tab S8 prodává ve vůbec nejtenčím balení v naší dosavadní historii a papír pochází z udržitelných zdrojů. Firma tak přispívá k nižším emisím a podílí se na omezování odpadů. 

Dostupnost

Tablety Galaxy Tab S8, S8+ a S8 Ultra se začnou v České republice prodávat 25. února 2022. 
Verze ve stříbrném provedení nebo s úložným prostorem 256 GB a pamětí 12 GB budou dostupné od konce března.

Galaxy Tab S8 (8+128 GB) bude k dostání v grafitové a stříbrné barvě. Doporučená maloobchodní cena je 19 499 Kč za verzi s Wi-Fi a 22 999 Kč za variantu s 5G.

Galaxy Tab S8+ (8+128 GB) bude k dostání v grafitové a stříbrné barvě. Doporučená maloobchodní cena je 24 499 Kč za verzi s Wi-Fi a 27 999 Kč za verzi s 5G. 

Galaxy Tab S8 Ultra bude k dostání v grafitové barvě. V konfiguraci 8+128 GB bude dostupný ve Wi-Fi verzi za 29 999 Kč a v 5G variantě za 33 499 Kč. V konfiguraci 12+256 GB bude ve verzi s Wi-Fi dostupný za 32 499 Kč a za 35 999 Kč ve verzi s 5G.

Štítky: Samsung