Přejít k hlavnímu obsahu

Dva Češi se dnes mezi evropskou elitou utkají o důležitou výhru

19. 2. 2022 | 10:00 VALORANT Preview
Úvodní evropský turnaj letošní VALORANT Champions Tour odstartoval o minulém víkendu. Do boje o postup do play-off vstoupili dva čeští hráči, kteří působí ve špičkových mezinárodních týmech Fnatic a BIG. Jeden na úvod zvítězil, druhý bohužel ne, ale do dalšího zápasu dnes oba vykročí opět ze stejné startovní čáry.
Magnum a Twisten
Magnum a Twisten
Zdroj: Fnatic / Pekashi / BIG (koláž PLAYzone)

EMEA Challengers 1 je prvním klíčovým turnajem letošní sezóny, určí totiž tři nejlepší zástupce našeho regionu, kteří postoupí na první mezinárodní soutěž sezóny. Mezi dvanáctkou účastníků najdeme také Martina 'MAGNUM' Peňkova z týmu fnatic a Karla 'Twisten' Ašenbrenera reprezentujícího organizaci BIG. První jmenovaný na úvod soutěže senzačně porazil giganty G2 Esports, druhý zmíněný hráč bohužel těsně nestačil na FunPlus Phoenix. Do dnešního pokračování ale oba jistě půjdou s čistou hlavou.

Hracími dny dlouhodobé soutěže jsou vždy pátek až neděle, tentokrát se zápasy českých střelců sešly v jeden den, ačkoliv hrají každý v jiné skupině. Bojovat o první výhru budou Twisten a jeho BIG v sobotu od 16 hodin, kdy se postaví litevské sestavě anglické organizace LDN UTD – kterou v současnosti mimochodem reprezentuje bývalý hráč a trenér Entropiqu. LDN UTD v prvním zápase nestačili na Natus Vincere a kvůli nejhoršímu skóre jsou na chvostu skupiny. Motivaci ale mají úplně stejnou, jako Twistenova parta.

Po dohrání zápasu BIG se na serveru představí MAGNUM a jeho hvězdné seskupení fnatic. Slavná organizace do VCT sezóny vstoupila parádní výhrou nad G2, na kterou je však nyní potřeba navázat, jinak bude zapomenuta. Druhým soupeřem Magnuma a jeho týmu bude turecký celek BBL Esports. Ten před letošní sezónou vyměnil jediného hráče a drží se vloni vybudovaných základů. Na úvod Challengers ale BBL vyhrát nedokázali, a právě prohru proti Guild Esports budou chtít nyní odčinit. MAGNUM ale snad bude proti!

Harmonogram 2. kola s českým zastoupením:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.