Přejít k hlavnímu obsahu

První den Masters Tour Onyxia's Lair je za námi! Jak si zatím vedou Češi?

19. 2. 2022 | 12:02 Hearthstone Reportáž
Nová sezóna velkých mezinárodních Hearthstone turnajů právě odstartovala a prvním v sérii je třídenní Masters Tour Onyxia's Lair. Pěti českým hráčům se podařilo kvalifikovat, hlavními favority naší výpravy jsou Matty a Norwis, doplněni jsou dalšími českými matadory M1lanem, Pardubem a samozřejmě i grandmasterem Jarlou. Pojďme se podívat, jak se jim v prvním dni dařilo.
Masters Onyxia
Masters Onyxia
Zdroj: Blizzard Entertainment

Původně avizovaný název turnaje Masters Tour One byl překvapivě změněn a stejně jako minulý rok jeho název obsahuje známou lokalitu ze hry World of Warcraft. To samé bude pravděpodobně platit i pro další turnaje, již za měsíc se bude konat Masters Tour Two, jehož pravý název pravděpodobně také bude upřesněn pár dní před zahájením.

Formát je stejný, jako všechny Masters Toury v minulém roce, tedy Conquest BO5 s banem. Každý hráč si musí připravit čtyři balíčky, se kterými musí hrát po celý turnaj a každý soupeř mu vždy jeden z nich zakáže. Teprve v úterý večer byl vydán nový miniset s podtitulem Onyxia's Lair obsahující celkem 35 nových karet, všichni hráči tedy byli postaveni před velkou výzvu - během dvou dnů zjistit, zda jsou některé z nových karet použitelné, či bude lepší zůstat u ověřených balíčků z minulých týdnů.

Turnaj se hraje v asijském časovém pásmu, což pro české hráče a také další Evropany nemusí být zrovna příjemné, jelikož hrací den začíná o naší půlnoci a trvá cca do osmé hodiny ranní, tudíž hráči musí počítat i s přehozeným režimem spánku, potažmo s velkou únavou.

Nyní už ale k počinům české pětice. Po prvním dni a úvodním čtyřkolovém Swissu si zatím nejlépe vedou Jarla a Pardub, kteří drží úctyhodné skóre 3-1. Ve středu pomyslného českého žebříčku na turnaji se drží dvojice z týmu eSuba M1lan s Mattym, kteří mají oba dvě výhry a dvě prohry. Vstup do turnaje se oproti minulému Masters Tour nepodařil Norwisovi, ten do druhého hracího dne bude vstupovat se skóre 1-3.

V noci z pátka na sobotu se budou dohrávat další čtyři kola Swiss formátu a tím se ustanoví závěrečná šestnáctka postupující do nedělních vyřazovacích bojů. Jarla i Pardub by si šestnáctku mohli s jistotou zajistit, pokud by všechna čtyři kola v noci vyhráli, potažmo kdyby vyhráli tři zápasy a měli vysoké tiebreakery. Matty a M1lan mají na Top 16 spíše hypotetickou šanci v případě čtyř výher, ale ani to by jim pravděpodobně nestačilo. Norwis už bude bojovat pouze o dobré umístění a finanční odměnu.

Peněžní výhra je připravena pro všechny, kdo vyhrají alespoň 4 zápasy, vítěz si odnese rovných 14 000 $. Zatím není nic rozhodnuto, takže určitě můžeme našim borcům dále fandit. Pokud by chtěl někdo z fanoušků sledovat v noci přímý přenos, může tak učinit na tomto Youtube kanále, pokud byste si chtěli pouze pustit záznam, najdete všechny zápasy uložené na stejném místě.

Průběžné pořadí Čechů na MT Onyxia's Lair

  • Jaromír "Jarla" Vyskočil - 3:1 (31. místo)
  • Jakub "Pardub" Pardubský (Sazka.Inaequalis) - 3:1 (55. místo)
  • Matyáš "Matty" Kalužný (eSuba) - 2:2 (125. místo)
  • Milan "M1lan" Šnajdr (eSuba) - 2:2 (144. místo)
  • Štěpán "Norwis" Šimek (Inside Games) - 1:3 (306. místo)
Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.