Přejít k hlavnímu obsahu

Nejbohatší YouTubeři roku 2021! Kolik si vydělali?

28. 2. 2022 | 08:00 Žebříček
Vzhledem k tomu, že na YouTube denně nahrává své výtvory neuvěřitelné kvantum autorů, není žádným tajemstvím, že pro některé se to stalo lukrativní příležitostí. Kolik peněz však ti nejbohatší youtubeři skutečně vydělávají?
Mr Beast YouTube
Mr Beast YouTube
Zdroj: PLAYzone grafika

YouTube, který si drží pozici jednoho z nejlepších webů pro sdílení videí na světě, se v průběhu své existence rozrostl do gigantických rozměrů a  už dlouhé roky poskytuje domov tvůrcům obsahu. Ti vytvářejí zábavná videa, obchodní marketing, anebo dokonce výukové programy na tisíce různých témat.

Kolik peněz vydělávají youtubeři?

Zatímco mnoho z nejlépe vydělávajících tvůrců na platformě má způsoby, jak svůj příjem doplnit, my se zaměříme na výplaty nabízené službou YouTube a jejími inzerenty. Platforma vyplácí 68 % svých příjmů z AdSense, takže za každých 100 dolarů zaplacených inzerentem (reklamy) obdrží vydavatel 68 dolarů.

Plat inzerenta se pohybuje mezi 10 a 30 centy za zhlédnutí, v průměru kolem 18. Průměr 18 centů se rovná přibližně 18 dolarů za 1 000 zhlédnutí. Ceny se ale liší podle země, ve které žijete, například v USA jsou třeba oproti České republice zisky z YouTube mnohem vyšší, proto žebříčku dominují američtí tvůrci.

YouTubeři mají také možnost vydělávat peníze navíc díky členství v kanálech, super chatu a super nálepkám. Tyto položky mají široký rozsah cen, platforma platí 70 % nákladů. To znamená, že za každých 100 dolarů, jež vaši fanoušci zaplatí, dostanete na oplátku 70 dolarů.

Kolik vydělávají za hodinu?

Množství peněz, které mohou tvůrci obsahu na platformě vydělat, se dramaticky liší. Partnerský program YouTube se vyplácí na základě zhlédnutí videí a reklam, nikoli odpracovaných hodin. Být placen za zhlédnutí znamená, že vysoce populární tvůrce, jako je PewDiePie, může vydělat tisíce dolarů každou hodinu strávenou prací na videu, zatímco nový tvůrce může pracovat roky, než vydělá základní mzdu.

PewDiePie
PewDiePie
Zdroj: Sociální sítě PewDiPie

Kdo jsou nejbohatší youtubeři roku 2021?

Na začátku každého roku Forbes poskytuje seznam nejbohatších tvůrců YouTube z minulého roku. Na čele seznamu není nikdo jiný než Jimmy 'MrBeast' Donaldson, který v roce 2021 údajně vydělal 54 milionů dolarů napříč svými kanály a také díky své restauraci rychlého občerstvení – Beast Burger.

Mr Beast
Mr Beast
Zdroj: Night Media

Jake Paul – 45 milionů dolarů

Jake Paul
Jake Paul
Zdroj: YouTube

Markiplier – 38 milionů dolarů

Markiplier
Markiplier
Zdroj: Forbes

Rhett and Link – 30 milionů dolarů

Rhett and Link
Rhett and Link
Zdroj: Forbes

Unspeakable – 28,5 milionů dolarů

Unspeakable
Unspeakable
Zdroj: YouTube

Nastya – 28 milionů dolarů

Nastya
Nastya
Zdroj: YouTube

Ryan Kaji – 27 milionů dolarů

Ryan Kaji
Ryan Kaji
Zdroj: The New York Times

Dude Perfect – 20 milionů dolarů

Dude Perfect
Dude Perfect
Zdroj: Sociální sítě

Logan Paul – 18 milionů dolarů

Logan Paul
Logan Paul
Zdroj: ProBoxing

Preston Arsement – 16 milionů dolarů

Preston Arsement
Preston Arsement
Zdroj: Dallas Morning News
Zdroj: forbes.com
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.