Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Katowice jdou do play-off! Finále NAVI proti G2 se ale nedočkáme

21. 2. 2022 | 20:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Středoevropský svátek Counter-Striku jde pomalu do finiše. V boji o první velký titul roku 2022 zůstává už posledních šest týmů, mezi kterými nechybí FaZe, NAVI nebo třeba G2. Souboje s1mple vs. m0NESY se fanoušci v grandfinále však nedočkají.
Katowice TOP 6
Katowice TOP 6
Zdroj: Twitter @IEM

Šest dní bojů na IEM Katowice rozhodovalo o tom, kdo se podívá před vyhlášené polské publikum ve Spodek Aréně. Do ní zavítá šest celků, přičemž řada z nich si zažila opravdu strnitou cestu do play-off.

Boje vypuknou v pátek dvojicí čtvrtfinálových duelů. Nechybělo ale mnoho, a hned dva z největších favoritů se ve Spodku nemuseli představit vůbec. Obhájci titulu Gambit a finalisté posledního Majoru G2 totiž začali skupinovou fázi shodně prohrou a museli tak projít celým zdlouhavým spodním pavoukem, který nabízí v každé skupině jediný play-off spot. Favorizované celky však nezklamaly a čeká je čtvrtfinále.

Do něj jako první nastoupí G2, které čeká souboj s Virtus.pro. Ti si sice poradili s Copenhagen Flames i Ninjas in Pyjamas, na skvěle hrající Heroic však byli krátcí. Vítěz narazí v sobotním semifinálovém duelu na největšího favorita celého turnaje, světovou jedničku Natus Vincere. Souboj s1mple vs. m0NESY se tak dost možná uskuteční už v semifinále, i když řada fanoušků doufala, že bude vrcholem celého turnaje.

Gambit do boje o obhajobu nastoupí proti dost možná největšímu překvapení turnaje, týmu FaZe. Ten si totiž musel místo v turnaji vybojovat skrz Play-In fázi a i přes to, že začal bez ropze a rain následně musel hrát z izolace, předvádí nejlepší výkony za dlouhou dobu. Po čtyřech vyhraných utkáních v řadě mu vystavili stopku až NAVI, kteří po těsném souboji vyhráli v prodloužení třetí mapy. Vítěz tohoto duelu následně vyzve v semifinále Heroic, jenž nadále ukazují, že nejsou ani zdaleka online týmem.

KFC Rozvoz
KFC Rozvoz
Foto: grafika PLAYzone

Lepší výkony a postup do play-off však čekaly celky Vitality a Astralis. Týmy, do nichž se rozdělili hráči nejúspěšnější sestavy všech dob, si totiž nevedly příliš úspěšně. Oba přitom nestačily na budoucí čtvrtfinalisty - Astralis padli s G2, Vitality zase s Gambit. MOUZ Davida "frozen" Čerňanského se sice prezentovali dobře i s náhradníkem, stejně se ale ukázalo, že zkušenosti přece jenom mohou porazit mládí. Slovenská naděje se s turnajem rozloučila po prohrách s Vitality a NiP.

A sen o polském zástupci se rozplynul také domácím fanouškům. Ti měli v ohni hned tři želízka - mantuu v řadách OG a dvojice hades a dycha v ENCE. Oba týmy se však rozloučily se skupinovou fází bez jediné výhry, stejně jako Copenhagen Flames nebo jediný severoamerický zástupce, Team Liquid.

Nejlepší šestka si to rozdá o titul již na konci tohoto týdne a náš stream bude opět u toho! Z vrcholného turnaje vám přineseme nejenom oficiální český přenos, ale také servis přímo z místa, protože naše výprava na takovém svátku nemůže chybět. Nezapomeňte tak během celého víkendu sledovat kanály PLAYzone.

Rozpis zápasů play-off:

  • Pátek 15:30 -  CIS Virtus.pro vs.  Evropa G2
  • Pátek 19:00 -  Evropa FaZe vs.  Rusko Gambit
  • Sobota 15:30 -  Rusko NAVI vs. vítěz VP/G2
  • Sobota 19:00 -  Dánsko Heroic vs. vítěz FaZe/Gambit
  • Neděle 17:00 - BO5 grandfinále
Štítky: IEM Katowice
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.