Přejít k hlavnímu obsahu

Imagine Dragons, Davis Cup a nyní Tipsport CS:GO! První MČR turnaj roku se odehraje v NTC aréně

26. 2. 2022 | 14:00 Counter-Strike 2 Turnaj
První kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava je za námi a druhá proběhne již o tomhle víkendu. Ještě před spuštěním prodeje lístků je však potřeba odhalit místo a také datum konání první velké akce letošního roku. Bude to velkolepé a hrát se bude o rovný 1 milion korun – největší jednorázovou finanční odměnu v historii seriálu MČR.
NTC aréna
NTC aréna
Zdroj: ntc.sk

Tipsport CS:GO Bratislava je vstupním turnajem do MČR pro rok 2022. Nejprestižnější seriál na domácí esportové scéně vůbec poprvé zavítá se svým vlastním turnajem na Slovensko. Letošní ročník MČR se skládá ze čtyř hlavních pilířů – tří turnajů Tipsport a následného finále Tipsport MČR CS:GO. Celkem v letošním roce rozdáme 4,5 milionu korun a na první sedmimístnou cifru se mohou těšit hráči už brzy. Abychom byli přesní, velkolepý turnaj se odehraje 30. března až 3. dubna, fanouškům otevřeme brány v sobotu a neděli.

Premiérový turnaj s označením Tipsport CS:GO zavítá do hlavního města našich východních sousedů, se kterými odjakživa sdílíme společnou herní scénu. Bratislava byla jasnou volbou, v případě přesného místa konání existovalo několik zajímavých možností. Po dlouhých debatách jsme se rozhodli pro arénu, kam již v minulosti zavítalo nejedno hudební eso nebo kde se odehrál nespočet parádních sportovních zápasů. Znalci už zřejmě tuší. Místem konání Tipsport CS:GO Bratislava bude NTC aréna – Národní tenisové centrum.

Esportový turnaj ve hře Counter-Strike: Global Offensive se svým konání zařadí vedle různých gigantů různých kulturních odvětví. V posledních dvou letech musela být spousta akcí zrušena, Tipsport CS:GO Bratislava s plným publikem a bouřícím davem tak bude velkou šancí ukázat esport široké veřejnosti, která je dychtivá po pořádné zábavě a show. Informace o prodeji lístků budou uveřejněny v blízké době, pro nejaktuálnější informace sledujte kanály MČR na sociálních sítích Facebook nebo Instagram.

NTC aréna
NTC aréna
Foto: ntc.sk

Celkem se fanoušci mohou v NTC aréně těšit na osm elitních týmů, z nichž v tuto chvíli známe první dva. Přímou pozvánku si díky výhře všech domácích turnajů v roce 2021 vysloužili dvojnásobní mistři České republiky SINNERS, které doplní česko-slovenská dvojka ENTERPRISE. Vedle těchto dvou domácích gigantů se představí také čtveřice vyzyvatelů, jež projde několikafázovou kvalifikací v online prostředí. Celou osmičku poté uzavřou dvě zvučná jména ze světa, která seriálu MČR poprvé v historii dodají mezinárodní přesah. Dva známé evropské pojmy odhalíme již brzy, věříme, že pro vás půjde o velké lákadlo!

Otevřená cesta do Bratislavy vede přes uzavřenou kvalifikaci. Přesněji řečeno, osm týmů se před konáním samotné akce utká o zbývající čtyři místenky. V této uzavřené kvalifikaci aktuálně známe pětici pilně trénujících účastníků: eSuba, Dynamo Eclot, Entropiq Prague, Sampi.Tipsport a Cryptova. Ostatní tři sloty jsou zatím volné a odstartovat svoji cestu do Bratislavy, a třeba až slavné MČR, může naprosto každý. Stačí si jen vybrat jeden ze tří zbývajících kvalifikačních turnajů, přihlásit svůj pětičlenný tým nebo partu kamarádů a postavit se domácí konkurenci. Nejbližší šanci máte již o tomto víkendu – registrace zde.

Harmonogram kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava:
Neděle 20. února 14:001. dodatečná kvalifikace
Sobota 26. - 27. února 15:002. otevřená kvalifikace
Sobota 5. - 6. března 15:003. otevřená kvalifikace
Sobota 12. - 13. března 15:004. otevřená kvalifikace
Pátek 18. - 20. březnaUzavřená kvalifikace
Štítky: Tipsport CS, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.