Přejít k hlavnímu obsahu

Bylo by super se vrátit do Spodek arény a vyhrát znovu, hlásí kapitán NAVI před play-off IEM

25. 2. 2022 | 13:00 Video
V dalším rozhovoru z IEM Katowice tu máme kapitána Natus Vincere Kirilla 'Boombl4' Mikhailova. Jeho tým dnes bude odpočívat a čerpat atmosféru Spodek arény sledováním ostatních zápasů, NAVI totiž vyhráli svoji skupinu a právě dnes teprve poznají svého semifinálového soupeře. Pokud by se měli NAVI měli utkat s G2 Esports, tak se dočkáme opravdu něčeho šíleného, jak sám in-game leader podotýká.
 

Titul už jste jednou vyhráli, motivuje vás o to víc, zvednout trofej zase nad hlavu?

Samozřejmě ano, Katowice jsme vyhráli, ale to bylo bez diváků. Teď jsme zpátky v LAN prostředí a samozřejmě chceme na tomhle turnaji potvrdit náš statut nejlepšího týmu světa. Bylo by super se vrátit do Spodek arény a vyhrát znovu. Byl to můj první velký event, který jsem vyhrál, takže teď se tu cítím tak trochu speciálně.

Jak se díváš na nové sestavy týmů jako Vitality nebo G2? Proti komu by sis rád zahrál?

Obě změny soupisek u Vitality i G2 jsou pro mě trošku zvláštní, protože jazyková bariéra přidělává spoustu práce, Vitality musí zapracovat na angličtině mezi francouzskými a dánskými hráči. Možná by měli mít dost času na to, na tom zapracovat. G2 mají teď další superstar, jak všichni říkají, m0NESYho. Ve skupinách BLAST Premier předváděl neskutečné věci a myslím si, že všichni jsou teď ohledně G2 nahypování. Další zápas G2 vs. NAVI bude šílený. Myslím si, že matchup proti G2 by teď byl zajímavější.

Poprvé od Majoru budete hrát před živým publikem. Zvedá vám to náladu?

Určitě, hrát před fanoušky a davem je to nejlepší, co můžete mít v hlavě. Vyhráli jsme před živým publikem Major a tu energii hodně pociťujeme. Jsem právě tím, kdo fanoušky miluje, vždycky s nimi mluví, zodpovídá otázky, dělá fotky. Jsem veřejná osoba, která miluje fanoušky. Pokaždé mi to přidá spoustu energie, hrajete CSko a současně děláte show pro všechny ty fanoušky, je to fakt super.

m0NESY se už poprvé objevil v barvách. Jak se díváš na jeho výkony?

Myslím, že m0NESY je skvělým individuálním hráčem, ale nemá moc zkušeností s hraním na LAN turnajích proti Tier 1 týmům. Podle mě potřebuje čas, ale i tak se může v některých zápasech předvést. Je hodně motivovaný a může si připadat jako hodně skvělý hráč. Je teď v TOP 5 týmu na světě, který je natěšený na výhry. G2 jako organizace teď tvrdí spoustu věcí jako "teď se všemi zameteme", takže uvidíme. Myslím, že mladé týmy potřebují hodně času, protože týmy, které spolu hrají rok nebo i déle, jsou lépe sehrané. Uvidíme, je to první takový turnaj v tomhle roce, takže to bude zajímavé pro všechny.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.