Přejít k hlavnímu obsahu

Lidi si to tady naprosto užívají, říká analytička Miley přímo z Katowic. Komu v aréně fandí?

25. 2. 2022 | 19:47 Counter-Strike 2 Video
Na probíhající play-off IEM Katowice 2022 se s naší PLAYzone výpravou na místo podívala i Ljudmila „Miley“ Mikitová, která nabírá nové a nové zkušenosti na MČR analyst desk. Byla to právě tato analytička a streamerka, jež se jako první žena v historii naší scény stala součástí expertního týmu při vyvrcholení sezóny. V našem rozhovoru přímo ze Spodek Arény zhodnotila a porovnala atmosféru, zmínila se o nové ženské lize a prozradila také, komu v aréně fandí.
 

Ty jsi zažila už předcovidový ročník IEM Katowice v roce 2019. Jak se díváš na ten letošní, dá se to vůbec srovnat?

Zdravím z Katowic. Určitě nějakým způsobem ano, ono je stále pátek odpoledne, takže těch diváků tady není tolik. Byla tady vetší hromada lidí, ale stále je jich tu ale hodně, je tu neskutečná atmosféra, lidi křičí, hučí a naprosto si to užívají. Uvidíme, jak to ještě bude v sobotu a na finále hlavně.

Dá se ta atmosféra nějakým způsobem vůbec srovnat s atmosférou na domácích akcích?

Svým způsobem určitě ano. Je tady cítit takový ten drive a Cskový fandění. Samozřejmě je tady trošku větší kravál a mnohem více lidí, kteří se méně stydí, což je asi tím, že je tady více národů, které to tady dost rozjíždí. Češi jsou takoví stydlivější. Ale ano, víte, že koukáte na CSko, které sledujete i doma, akorát je to tady trošku ve větší míře.

Tady sledujeme to nejlepší světové CS:GO. Povětšinou hrají samozřejmě hráči, ale víme, že ESL nedávno oznámilo speciální dámský turnaj a ty se ho s holkama plánuješ zúčastnit?

Ano, je to tak, oznámili takový ženský projekt. Jsou tam různé turnaje, jako Cash Cupy dvakrát měsíčně, a budou i LANky. My se toho účastníme, teď budeme hrát s holkama kvalifikace do ligy, snad se dostaneme. Chceme začít dominovat těm ženským turnajům, a potom se třeba přesuneme jako mix na klučičí turnaje.

Ty kromě toho, že hraješ Counter Strike, tak ses i dostala na analyst desek, kde jsme tě mohli sledovat na posledním MČR. Sbíráš inspiraci pro tuhle roli i přímo tady na místě? 

Ano, určitě. Já celkově koukám i doma na ty zahraniční zápasy, protože u těch stolů jsou profíci, jako YNk nebo Manic. To jsou skvělí lidé, kteří tomu naprosto perfektně rozumí. Určitě se od nich nějak inspiruji. Tady si spíše žiju sen fanouška, kdy vidím jejich práci v reálu. Naplňuje mě to jak z vědomostní stránky, tak i z hlediska toho, že vidím jejich práci živě, jak reagují, pracují a působí na lidi.

A komu tady na místě fandíš?

Já jsem původně chtěla fandit Vitality, ale nezadařilo se. (smích) Držím palce FaZe nebo Gambit, bohužel, ty se potkají dneska, takže jen jeden z nich postoupí dál. Přála bych to samozřejmě klukům z Gambitu, kteří to mají teď těžké, jako všichni z východu. Konečně by si mohli dokázat, že nejsou dobří jen na onlinu a že jim jde i LANka. FaZe zas samozřejmě proto, že tam mají neskutečně hráče, jako ropze či karrigana, které obdivuju. Akorát to mají těžší, protože jim dneska odpadl rain, takže bude hrát jks, což je mimochodem jeden z mých nejoblíbenějších hráčů. Takže FaZe nebo Gambit, ať vyhraje ten silnější!

Štítky: IEM Katowice, Miley
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.