Přejít k hlavnímu obsahu

IEM: Prohrál jsem už dvě finále a myslím, že nastal čas tu trofej získat, říká NiKo

27. 2. 2022 | 10:04 Counter-Strike 2 Video
G2 Esports parádně zvládli první semifinálový duel a ukončili tažení světové jedničky Natus Vincere. Svěřencům kapitána Aleksib se sešla forma a všem hráčům to střílelo opravdu parádně, na což s1mple a spol. tentokrát nestačili. K pozápasovému rozhovoru jsme si pozvali největší hvězdu Nikolu "NiKo" Kovače, který se rozpovídal na téma celé play-off i vycházející hvězdičky m0NESYho.
 

Když jste vyrazili na tento turnaj, věřili jste, že budete schopni dosáhnout tak skvělého výsledku, když jde pro vaši novou sestavu o první LAN turnaj?

Neřekl bych, že naším cílem bylo dostat se do play-off, hlavním záměrem bylo se co nejvíce na tomto eventu naučit. Zklamaní bychom každopádně byli, kdybychom nepostoupili. Věděli jsme, že když se dostaneme do play-off, stát se může všechno. Jsme dobří hráči a hraní na pódiu nám sedí opravdu dobře. Věříme si, a jelikož tu není mnoho týmů ve špičkové formě, porazit můžeme kohokoliv, stejně jako s kýmkoliv můžeme prohrát, pokud nám zápas hráčsky nevyjde. Jakmile jsme se dostali do play-off, věděli jsme, že se můžeme dostat daleko.

Zatím vypadáte, jako byste spolu hráli měsíce. V čem tkví to kouzlo vaší týmové synergie?

Prostě si to sedlo. Užíváme si společné hraní a všichni jsme na stejné vlně, všichni jsou ochotní se obětovat pro výhru. Spoluhráči jsou super a prostě si jen hraní užíváme, a to je to nejdůležitější.

m0NESY je nejnovější člen týmu. Myslíš si, že jej hraní na stage nějak ovlivnilo, ať už v dobrém, nebo ve zlém?

Myslím, že včera to bylo v dobrém, a dnes vlastně taky, hrál skvěle. Zatím si vede úžasně, i když je to jeho první velký turnaj v aréně. Včera nám pomohl se dostat do semifinále a dnes hrál taky dobře. Ten clutch na Mirage byl šílený. Je důležitou částí našeho týmu a dokáže se zvednout, když na tom nejvíc záleží.

Myslíš si, že už překonal úroveň s1mpla?

Ne, s1mpla ještě ne. Myslím si, že může být lepší než s1mple, má potenciál, ale je před ním spousta práce. Je opravdu skvělý v mnoha směrech, ale je spousta věcí, které se musí naučit, aby se dostal na úroveň s1mpla a hrál na ní konzistentně.

Pojďme se bavit o poslední mapě, která byla vzrušující do úplně posledních chvil. Kdy jste cítili, že jste to zvládli?

Věřili jsme úplně do konce, i když dotahovali. Byla tam kola, která jsme mohli vyhrát. Ale snažili jsme se, nakonec jsme dokázali najít odpověď na jejich styl na Mirage a dokázali jsme to uzavřít.

Viděli jsme, že už jste pomalu mířili k trofeji. Věříš, že si ji z Katovic odvezeš?

Doufám, že ano. Prohrál jsem tu dvě finále, někteří kluci taky prohráli jednou, takže myslím, že konečně nastal čas, abychom ji tady všichni získali.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.