Přejít k hlavnímu obsahu

IEM: Jsem připravený si trofej odnést domů, hlásí před finále nebojácně ropz

27. 2. 2022 | 11:15 Counter-Strike 2 Video
Druhé sobotní semifinále IEM Katowice zvládl lépe FaZe Clan, který i s náhradníkem v sestavě dokázal porazit dánské Heroic. Ve finále se tak dočkáme souboje dvou zajímavých mezinárodních sestav. Po zápase jsme si k mikrofonu pozvali Robina "ropz" Koola, který je v sestavě slavné organizace nováčkem, ale i tak si prestižní turnaj užívá na maximum a věří, že si konečně sáhne na vytouženou trofej.
 

Dokázali jste se dostat takhle daleko bez úplné sestavy. Je to pro vás místo ve finále o to cennější?

Chtělo to spoustu energie dostat se do finále bez úplné sestavy. Je to neskutečné, ukazuje to, jak úžasný náš tým je, jak jsme se dokázali spojit a taky Karrigan dokáže skvěle callovat i s náhradníkem, moc to pro nás znamená. Jsme neskutečně šťastní, že hrajeme finále.

Co je podle tebe hlavní důvod, že hrajete s jks tak skvěle? Soupeři nejsou v tak dobré formě, nebo je to všechno o týmové chemii?

Myslím, že je více faktorů, proč hrajeme tak dobře. Není na nás žádný tlak, prostě jsme sem přijeli s tím, že si to užijeme a nečekali jsme, že bychom mohli vyhrát tento turnaj, což nám pomohlo dojít tak daleko. A kvůli tomu, že máme náhradníka a nekompletní sestavu, je pro soupeře těžké se na nás připravit. Také to dostává ostatní týmy pod tlak. Hrajeme s náhradníkem, nemáme celou sestavu, prostě by nás měli porazit. Ale my to dokázali obrátit.

Takže jste ve větším klidu než obvykle.

Rozhodně. Hraní na pódiu si tady opravdu užívám. Jsme bez tlaku a jen si vychutnáváme tyto chvíle. Je to pro mě naplňující, vlastně to je můj sen.

Podařilo se vám porazit Heroic v semifinále. Byl to pro vás ideální soupeř? Vypadali jste, že jste na ně perfektně připraveni.

Myslím, že jsme zatím hráli s největším sebevědomím. Na Infernu jsme na konci trochu zaváhali a měli jsme ho uzavřít dříve, i tak jsme na obou mapách byli dost dominantní, což jen ukázalo, jak jsou naši hráči dobří a z toho mám obrovskou radost.

Pojďme ještě k prvnímu semifinále, G2 proti NAVI. Překvapil tě tento výsledek?

Trochu asi ano. NAVI ukazují nějaké mezery ve své hře, myslím si, že se z toho můžou rozhodně něco naučit. Ale samozřejmě je náročné hrát v situaci, která je okolo, na to se musí taky přihlížet. Obrovský respekt za to, že jsou tady a jak drží pohromadě. Zítřejší grandfinále bude plné hajpu, díky tomu, že my i G2 máme nové sestavy.

A k tomu hajpu. Užíváš si tady v aréně poté, co byla kvůli covidu pauza?

Rozhodně. Jsou to dva nebo tři roky, co jsem naposledy hrál na velkém pódiu. Publikum neskutečně povzbuzuje, hlavně tady v Katovicích ohromně fandí FaZe. Je to pro mě sen hrát s takovou energií na pódiu, opravdu vám to zvýší sebevědomí neskutečným způsobem.

Jsi připravený na finále, na to si odnést trofej domů? 

Rozhodně! Jsem připravený si trofej odnést domů. Ukázali jsme, že jsme Tier 1 tým schopný porazit kohokoliv. Porazili jsme TOP 2-3 tým tady v semifinále a jestli budeme zítra hrát stejně jako dnes, tak si tu trofej odneseme.

A nějaký vzkaz pro české fanoušky?

Vím, že je v Česku spousta fanoušků FaZe, takže díky vám za podporu! Zítra je grandfinále, tak sledujte!

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.