Přejít k hlavnímu obsahu

Slovák Zero získal skalp TOP 13 týmu světa, následně však vypadl z ESL soutěže

28. 2. 2022 | 12:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Poslední dny byly v táboře GamerLegion plné rozporuplných pocitů. Na jednu stranu se švédsko-rumunsko-slovenské sestavě podařilo získat skalp špičkového světového týmu, následně však přišlo vypadnutí z důležité soutěže ESL Challenger League. I přesto se dá aktuální období GL považovat za úspěšné.
CS:GO tým na bootcampu
CS:GO tým na bootcampu
Zdroj: GamerLegion

GamerLegion na CS:GO scéně působí od roku 2019, kdy zaměstnávali sestavu kolem Adila 'ScreaM' Benrlitoma. Do září toho roku se drželi v TOP 30 světového žebříčku a mimo nejlepší padesátku nikdy nevypadli. O rok později, v červenci 2020, však přišla kompletní obměna týmu, do nějž zamířil také slovenský střelec Patrik 'Zero' Žúdel.Někdejší účastník Majoru působí v převážně švédské sestavě už více než rok a půl a patří mezi jeden ze tří stabilních pilířů. Celý současný tým hraje pohromadě již 10 měsíců.

Tato stabilita postupem času přináší své ovoce. Od loňského léta se GamerLegion postupně posouvají výkonnostně i žebříčkově, odměnou jim byl posun do nejlepší světové třicítky v posledních týdnech minulé sezóny. Letos se v TOP 30 stále drží a v tuto chvíli drží své maximum, 24. místo v celosvětové konkurenci.

CS:GO tým na bootcampu
CS:GO tým na bootcampu
Foto: GamerLegion

GamerLegion pravidelně nechybí ve většině Tier 2/3 evropských turnajů. Druhé místo loni vybojovali v Domination League, William Hill Cupu nebo Exeedme Revolution, letos na první úspěch však zatím čekali. Ten však konečně přišel v posledních dnech. Tým se slovenským hráčem bez porážky prošel swissem Pinnacle Winter Series a ve vyřazovací části dokonce vyřadil i aktuálně 13. nejlepší tým světa, pozvané Brazilce z GODSENT. Stopku jim ve včerejších závěrečných bojích vystavili až forZe, pokud však naváží na své výkony z tohoto turnaje, tak se na další podobná tažení můžeme v blízké době určitě těšit.

Jednou z důležitých soutěží pro GamerLegion byla také ESL Challenger League, dříve známá jako ESEA Premier. Loni v prosinci se týmu podařilo dojít až k bronzovým medailím, kdy nestačili až na silný Entropiq, první letošní vydání ale GL hrubě nevyšlo. Ve skupinové fázi nejprve nestačili na Wislu Krakow a následně podlehli také ECSTATIC. Dvě prohry znamenají nejen vyřazení z této sezóny, ale také sestup ve struktuře soutěží od ESL + ESEA. GamerLegion v příští sezóně ECL bohužel neuvidíme, o postup budou muset usilovat opět v divizi Advanced. Nezbývá než věřit, že SINNERS budou v poslední skupině úspěšnější.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.