Přejít k hlavnímu obsahu

V Rusku končí youtubeři a streameři, Google a Amazon vypínají monetizace

27. 2. 2022 | 09:55 Twitch
Pokud žijete v Rusku a jste tvůrcem obsahu na internetu, následující týdny pro vás budou tvrdé. Instagram, Facebook a YouTube totiž zastavují monetizaci pro všechny ruské obyvatele.
Rusové přijdou o zpeněžení
Rusové přijdou o zpeněžení
Zdroj: Getty_Images

Tvůrci video obsahu to v Rusku budou mít složité, kvůli invazi na Ukrajinu a následným krokům západní společností mohou i oni přijít o svou živnost. Kromě s1mpla a dalších, vyjádřil Ukrajině podporu i Google a Amazon. Nově totiž tvůrci, kteří se v Rusku věnují Twitchi a YouTube, nedostanou zpeněžení na svá videa. V případě výplat za streamy na Twitchi, tato služba pozastavila jakékoliv platby na ruské bankovní účty.

Rusové mohou „poděkovat" společnosti Meta Platforms, která je majitelem Facebooku a Instagramu. K Metě se přidal také provozovatel internetových stránek pro přehrávání na YouTube. Obě společnosti zakázaly ruským státní médiím a dalším ruským kanálům, aby získávaly monetizaci a peníze z reklam právě na platformách Facebook, Instagram a YouTube. 

Někteří z radikálnějších uživatelé Twitteru či Redditu volají i po tom, aby byli ruští streameři na Twitchi zabanováni úplně. Na absenci ruských obyvatel by si nestěžovali ani hráči Doty 2 a CS:GO. Tady ale legrace končí, protože spousta tvůrců tak přijde o práci. Nezbývá než čekat, jak tento konflikt dopadne.

Zdroj: Reddit
Štítky: Twitch, Youtube
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.