Přejít k hlavnímu obsahu

Exkluzivní finálový rozhovor s brokym, nejužitečnějším hráčem IEM Katowice!

28. 2. 2022 | 16:20 Counter-Strike 2 Video
Helvijs 'broky' Saukants na turnaji IEM Katowice 2022 dominoval od začátku dokonce a dovedl svůj tým z předkola až k trofeji. Naprosto zaslouženě tak byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnajem. O to větší čest byla tohoto lotyšského snipera vyzpovídat ihned po skončení finále, tak si pojďte s námi vychutnat jeho pocity z výhry.
 

Gratulace k vašemu úžasnému triumfu. Přicházela na vás únava z toho maratonu kol, speciálně na mapě Mirage, která byla šílená?

Hodně únavné to bylo pro oba týmy. Před posledním prodloužením jsme si mohli vzít pauzu a odskočit si, no a potom jsme se rozjeli a vyhráli ta čtyři kola.

Pomohla vám pauza ve hře se lépe koncentrovat, když jste měli možnost se na chvíli nadechnout?

Určitě nám to pomohlo. Měli jsem chvíli času se zamyslet, co uděláme v příštích kolech, protože jsme opakovali stále ty stejné věci dokola. Ta dvouminutová pauza, kdy jsme si odskočili na záchod, nám pomohla lépe přemýšlet.

Napsali jste jeden z nejkrásnějších příběhů, hráli jste bez ropze a ve Spodek aréně se k vám nemohl přidat rain. Jak těžké se bylo na to adaptovat Věřili jste, že dokážete vyšplhat až na samotný vrchol?

Bylo to hodně těžké se adaptovat, protože Justin (jks) v týmu zastával dvě různé role, tak jsme do toho prostě dali maximum. FaZe Clan už dokázal zvítězit s náhradníkem v dřívějším turnaji, takže jsme věděli, že je možné to dokázat znovu.

Váš tým proletěl play-off jako hurikán. Jak se vám podařilo zničit týmy jako Gambit, Heroic a samozřejmě G2? Bylo to hlavně proto, že na vás nebyl vyvíjen žádný tlak, když jste neměli vlastně co ztratit?

Žádný tlak jsme necítili, možná až v poslední hře proti G2. Na každé mapě finále nějaké to napětí vznikalo, ale nemyslím si, že jsme do té doby byli jakkoliv pod tlakem.

Nemůžeme nezmínit jks, vašeho náhradníka v průběhu celé akce. Bylo až neuvěřitelné, jak si na turnaji vedl, i když už dlouho nehrál v žádném týmu. Taky na tebe udělal tak dobrý dojem?

Zapůsobil na mě opravdu hodně. Jakýkoliv tým by po něm měl sáhnout do role pátého hráče. Je opravdu dobrý.

Co pro tebe znamená, že jsi byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem?

Je to hezký pocit získat tohle ocenění, ale příliš nad tím nepřemýšlím, CS:GO je přece jenom týmovou hrou. Nejdůležitější pro mě bylo vyhrát samotný turnaj.

Slyšeli jsme, že karrigan na stage prohlásil, že si jdete pro další trofeje s vaší kompletní sestavou. Věříte si hodně, že se vám i příště podaří vyhrát další velkou trofej do sbírky?

Jasně že ano, uděláme pro to maximum.

Štítky: IEM Katowice, broky
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.