Přejít k hlavnímu obsahu

PWS: Dynamo Eclot, Sampi a eSuba chtějí prorazit a vynechají kvůli tomu i kvalifikaci na Major

1. 3. 2022 | 08:45 Counter-Strike 2 Preview
Pinnacle Winter Series po triumfu K23 a forZe pokračuje svým třetím vydáním. Tentokrát máme v akci hned pětici CZ/SK celků, kterým nevadila kolize s RMR kvalifikacemi na PGL Major. Kdo v prvním dnu vyhrál, tomu se zápasy budou krýt. Ne všem se včera ale zelenalo, takže fanoušci se i dnes mohou těšit na napínavý zápasový program rozprostřený do celého dne.
Filip 'Darber' Böhm
Filip 'Darber' Böhm
Zdroj: PLAYzone / MČR

V prvním turnaji Pinnacle Winter Series se do finále dokázal dostat Martin 'STYKO' Styk, v tom druhém zase Patrik 'Zero' Žúdel došel po sérii parádních výher do semifinále, zatímco SINNERS v těchto turnajích chyběli. Vadit to ale fanouškům zase tolik nemusí, protože o zástup CZ/SK účastníků nouze není.

Do třetího pokračování zimní série totiž přijala pozvánku pětice týmů. Po zkušenostech z minula budou opět usilovat o úspěch ENTERPRISE a eSuba, tentokrát se k nim však přidali ještě Sampi.Tipsport, Dynamo Eclot a Entropiq Prague. Vyjma české jedničky SINNERS tak jde do akce celá užší špička scény.

Úvodní den vyšel vítězně hned třem z pěti týmů. Ráno zaznamenali cenné výhry eSuba a Dynamo Eclot, na závěr dne se pro změnu zaskvěli Sampi.Tipsport. Všechny tyto výhry byly na třech mapách, o to důležitější ale pro týmy jsou. Entropiq Prague a ENTERPRISE bohužel prohráli a tak si dnes musí přivstat.

Při takovém počtu českých a slovenských účastníků hrozí, že se dříve nebo později proti sobě utkají. V ranním slotu poražených celků se to dnes ještě nestalo, proto věříme, že Entropiq Prague i ENTERPRISE dokáží urvat svoji první výhru. Jednoduché to však mít nebudou, na druhého jmenovaného totiž čeká nejvýše nasazený tým celého turnaje, ruští 1shot. Zbylý trojlístek se do akce pustí od 15, respektive 18 hodin, což jsou právě sloty, které se kryjí se zmíněnou RMR kvalifikací na PGL Major.

Právě až samotný průběh regionální části ukáže, kdo a kolik toho budou muset v rámci kvalifikačního Major cyklu vynechat. Těchto turnajů se účastní vyšší stovky týmů a úspěch jiného zástupce než SINNERS by v tuto chvíli byl skoro až zázrakem. Jak zmiňuje CGO eSuby Štěpán Mach, v nabité sezóně je potřeba prioritizovat turnaje podle nastavených cílů a v ideálním scénáři tým nestihne pouze jednu kvalifikaci, pokud postoupí dále se skórem 3-0. Nezapomeňte tak fandit, aby tohle někomu skutečně vyšlo!

Výsledky 1. kola swissu:

Dnešní rozpis zápasů 2. kola:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.