Přejít k hlavnímu obsahu

Tři čtvrtě milionu ukrajinské armádě. S1mple pomáhá v boji s Ruskem

1. 3. 2022 | 19:40 Counter-Strike 2 Zajímavost
Jeden milion ukrajinských hřiven, v přepočtu přes 700 000 korun českých, daroval s1mple Ukrajině. Ta v posledních dnech čelí válečným útokům ze strany Ruska. „Nebuďte lhostejní,“ vyzývá nejlepší hráč roku 2021 své sledující.
Oleksandr “s1mple” Kostyliev
Oleksandr “s1mple” Kostyliev
Zdroj: PLAYzone (Pavel Kristián)

Ruská invaze na Ukrajině zasáhla celý svět. Ten esportový není výjimkou. K vyjádření podpory se připojují týmy i jednotlivci napříč celým herním světem. Větší pozornost ale z očividných důvodů upoutala legenda CS:GO scény, Ukrajinec Oleksandr “s1mple” Kostyliev. Reprezentant Natus Vincere dává podporu své rodné zemi jasně najevo nejen na sociálních sítích.

Chvíli po začátku ruské agrese přispěl 24letý player částkou 1 000 000 ukrajinských hřiven (cca. 750 tisíc korun) na pomoc ukrajinské armádě. 

Je tomu několik dní, co na pódiu během IEM Katowice 2022 veřejně vystoupil se silným proslovem apelujícím na mír. Jeho slova následně zaplavila sociální sítě nejen fanoušků esportových her.

„Všichni chceme mír. Pro Ukrajinu a pro celý svět. Všichni se bojíme a všichni musíme jít na tomto turnaji příkladem. Musíme zůstat pohromadě jako celek, s našimi fanoušky, s našimi přáteli a se všemi, kdo se dívají. A všichni musíme zůstat především lidmi,“ vyjádřil s1mple své přání.

Svou rodnou zemi podpořil i značnou finanční částkou a o důležitosti celé situace vytrvale informuje na svých sociálních sítích.

Štítky: s1mple