Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo promluví do boje o český titul? Ve čtvrtek nás čeká derby mezi eSubou a Entropiqem!

2. 3. 2022 | 20:00 League of Legends Reportáž
Základní část jarního splitu nejvyšší domácí League of Legends ligy Mastercard Hitpoint Masters se blíží ke svému konci. Už zítra od 18:00 se dočkáme posledního kola a je na čase podívat se trochu i dopředu směrem k play-off, protože souboje o letošní první titul budou ještě hodně vyostřené. Nejlépe zatím vypadá podle očekávání nejčerstvější přírůstek domácí scény Entropiq, ale ani eSuba není bez šance.
Denyk a Robocop
Denyk a Robocop
Zdroj: Entropiq

Jako první nemůžeme začít u nikoho jiného než u Entropiqu. Ti si až na jednu nečekanou prohru proti Cryptově užili docela příjemnou premiéru v nejvyšší české lize a jedenáct výher na jejich kontě je staví na jednoznačné první místo v tabulce. Rovněž se dá očekávat, že i s přechodem do play-off se toho asi moc nezmění a Entropiq zabojuje o slíbenou účast na European Masters. Pokud bychom hledali druhý tým, který půjde naši zemi reprezentovat do Evropy, tak nejblíže se za hráči v zeleno-černých barvách nachází eSuba.

Hráči modré krve zažili docela nepříjemné problémy vzhledem k výskytu covidu, ale přesto dokázali situaci zvládnou asi nejlépe, jak bylo možné, a do play-off půjdou z druhého místa. Tým táhne dopředu podle očekávání hvězda na midlane – Jan “Sajator” Zítek. Ten si během jarní části zatím odnesl šest ocenění MVP za nejužitečnějšího hráče zápasu, a pokud někdo může překazit Entropiqu jejich cestu za titulem, tak to bude právě on. První ochutnávku toho, co by nás mohlo čekat ve finále, dostaneme už zítra od 20:00, kdy na sebe v rámci posledního kola eSuba a Entropiq narazí.

Třetím týmem, který má garantovanou účast v play-off, je Dynamo Eclot. Hráči této organizace mohou s poklidem sledovat boj o první příčku a zkusit do něj v play-off zasáhnout. Sice skóre 8–5 před závěrečným týdnem nepůsobí nijak úchvatně, ale přeci jen nejde o základní část, nýbrž o play-off a DNE už v minulosti ukázali, že se dokáží na své soupeře ve vyřazovacích částech připravit. Ovšem na čtvrtý a zároveň také poslední tým, který se do play-off podívá a vyzve DNE, si budeme muset počkat právě do zítřka, protože hned tři týmy jsou stále ve hře. Jedná se o celky Cryptova, Dark Tigers a SINNERS. Všichni sedí na skóre 5–8 a hned v prvním duelu dne od 18:00 se dozvíme, kdo z dvojice Dark Tigers a SINNERS o své šance na postup přijde.

Bohužel, předčasně jsme se museli v bojích o play-off rozloučit s týmy Brute a Inside Games, kteří se už do vyřazovací části nemohou podívat a končí tak na posledních dvou příčkách. Všechny zápasy nejvyšší české ligy můžete sledovat na Twitch kanále Hitpointcz.

Tabulka Mastercard Hitpoint Masters před posledním kolem
Tabulka Mastercard Hitpoint Masters před posledním kolem
Foto: LoLesports
Štítky: Hitpoint, eSuba, Entropiq
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.