Přejít k hlavnímu obsahu

Účastník MČR vítá novou sestavu s hráčem Sampi a velkým čtrnáctiletým talentem

3. 3. 2022 | 11:25 Counter-Strike 2 Přestup
Další z domácích organizací konečně odhaluje karty pro letošní sezónu. Se začátkem března můžeme přivítat novou sestavu GLORE, která se bude snažit navázat na úspěchy loňských střelců. Na pomoc si přitom vzali i hráče na hostování od konkurence.
Rudolf 'Rutk0' Kovalčik
Rudolf 'Rutk0' Kovalčik
Zdroj: Sampi.Tipsport

Rok 2021 byl pro organizaci GLORE doslova snovým. CS:GO sestava se dokázala v podstatě z ničeho vypracovat až mezi elitu, Samuel 'SMK-' Kellner a spol. se dostali až do 1. Tipsport COOL ligy i na velkolepé MČR. Pro novou sezónu však celý tým odešel k Inside Games a organizace musela hledat nové tváře.

V lednu to vypadalo, že se novou sestavu pokusí GLORE vybudovat z jádra bývalých eEriness MARVO. S týmem se však nakonec nedohodli, ačkoliv za ně již chystané posily hrály v ESEA lize a chystaly se i na 1. kvalifikaci na Tipsport CS:GO Bratislava, jak vysvětlil Kristián 'heikkoL' Garbera v našem rozhovoru.

Vedení GLORE se místo toho poohlédlo po jiném týmu v čele s Dominikem 'hypo' Lukšem. Sestava vedená bývalým reprezentantem Universe nebo Gifted.uRage se sice do uzavřené kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava za dva pokusy ještě kvalifikovat nedokázala, organizaci však přesvědčila dostatečně. Dnešním dnem tak poznáváme novou pětici hráčů, kteří v letošní sestavě budou oblékat modro-žlutý dres.

Vedle hypa najdeme v týmu spoustu mladých talentů a také Rudolfa 'Rutk0' Kovalčika. Zřejmě nejznámější jméno sestavy přichází ze Sampi.Tipsport, kde byl Rutk0 na začátku roku nahrazen Matějem 'twist' Petrášem. Organizace nad ním však nezanevřela a ke GLORE míří zatím pouze na hostování.

Ze zbytku sestavy stojí za zmínku dřívější spolupráce Marka 'Piki' Prikryla a Oldřicha 'PR' Nového (alias Pringla) z Inside Games Academy. Právě PR zmiňuje Rutk0 jako jednoho z největších talentů, kterému je navíc pouze 14 let. Je tedy možné, že se GLORE podaří vybrousit další drahokam domácí scény. Posledního do party, Davida 'loyd' Šefla, zase můžete znát ze dvou loňských zastávek AORUS a AOC MČR Tour.

Další šanci se ukázat bude mít nová pětice GLORE již tento víkend, kdy pokračují kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava. Šance uspět už jsou pouze dvě, tak si je nenechte ujít ani vy se svojí partou!

Nová sestava pod křídly GLORE:

 Slovensko Dominik 'hypo' Lukšo
 Česká republika David 'loyd' Šefl
 Slovensko Marek 'Piki' Prikryl
 Česká republika Oldřich 'PR' Nový
 Slovensko Rudolf 'Rutk0' Kovalčik

Zdroj: @glorecz
Štítky: GLORE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.