Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot poráží eSubu a postupuje do hlavní části Pinnacle Winter Series!

3. 3. 2022 | 13:05 Counter-Strike 2 Preview
Pinnacle Winter Series #3 je dalším z mnoha evropských turnajů, kde se snaží prorazit české a slovenské celky. V tomhle vydání máme rekordní počet osmi zástupců, protože spousta týmů odmítla pozvánky kvůli kolizi termínů s kvalifikací na PGL Major. Díky vysokému množství týmů se dočkáme i nejednoho lokálního derby, dvě taková jsou na programu právě dnes.
Jakub 'bfull' Kokoška
Jakub 'bfull' Kokoška
Zdroj: PLAYzone / MČR

Ve středu 2. března bylo na programu 3. kolo turnaje, které českým a slovenským zástupcům příliš nevyšlo. Hned zrána utržili Entropiq Prague porážku od polského týmu UNGENTIUM a s turnajem se již rozloučili. Jelikož ani jednou nevyhráli, jejich pozice TOP 2 CZSK týmu v HLTV žebříčku je tak ohrožena.

Středeční zápas ale nevyšel ani ENTERPRISE, Sampi ani eSubě, která jako jeden ze čtyř nejlepších týmů dokonce usilovala o postup dále. Urvat výhru se jako jedinému podařilo Dynamu Eclot proti Ambush.

Po vypadnutí EIQ a rozpisu dnešního dne jsme bohužel věděli, že další z celků se s turnajem Pinnacle Winter Series #3 musí rozloučit. Los proti sobě postavil Sampi.Tipsport a ENTERPRISE, mimochodem dva sousedy v aktuálním světovém žebříčku. I když se první jmenovaný celek se svým soupeřem rval do několikátého prodloužení, mezinárodní složení EP splnilo povinnost a v 5. kole dostane šanci na postup.

Totéž ale platí již nyní o dvojici dalších týmů. eSuba i Dynamo Eclot mají aktuální skóre 2-1, mají tedy dvě příležitosti na účast v hlavní fázi turnaje. Díky dnešnímu losu ale víme, že minimálně jeden z nich skutečně postoupí! Repríza bronzového zápasu MČR 2021 je na programu 15:00, tak přijďte podpořit své oblíbence.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.