Přejít k hlavnímu obsahu

Zahraj si za svou školu nebo firmu v Esport lize!

Jedinečná možnost vžít se do kůže profesionálního hráče! Stačí si složit tým s kolegy nebo spolužáky a můžeš se zapojit do Esport ligy, ve které se ani silver neztratí.
Esport liga pro střední školy, vysoké školy a firmy
Esport liga pro střední školy, vysoké školy a firmy
Zdroj: Esport liga

Esport liga běží už několik let a co nevidět začne nová jarní sezona. V té se opět bude soutěžit ve dvou hrách: League of Legends a CS:GO. V ligách se hraje o ceny v celkové hodnotě 280 000 korun, takže materiální motivace je zaručena! Čas na registraci ale ještě zbývá.

V Esport lize mohou tedy i horší hráči zažít pocit, jaké to je být profesionálním hráčem. I jako amatéři si účastníci mohou užít společnou přípravu, a navíc se dostanou pod drobnohled profesionálních komentátorů. Každá liga se totiž každý týden streamuje!

Ve vysílání vaši hru rozeberou ti, kteří stojí za největšími turnaji na česko-slovenské scéně. V CS:GO totiž zápasy pravidelně komentují například Bananides, Joshua nebo Straty. LOLkaře poctí svým komentářem třeba Mortsche, Davkouny nebo Kangae.

Liga středních škol v LOL

Do ligy středních škol se loni přihlásilo dokonce 106 středních škol, a herní úroveň se tedy různí opravdu výrazně. Poslední dva tituly získala Obchodní akademie Ostrava, kde titul oslavili i druholigoví hráči DVLK (eSuba Academy) a Broken Sword (Sampi). 

Vzhledem k vysoké účasti je však přiměřeně dlouhá skupinová část, ve které se rozhodne o nejlepších 32 týmech postupujících do playoff. Do aktuálního splitu už je přihlášeno přes padesát škol. 

Esport liga středních škol
Esport liga středních škol
Zdroj: ELSS

Liga vysokých škol v CS:GO

Ve vysokoškolské lize se hraje o parádní ceny v celkové hodnotě 170 000 Kč. Do ligy se ve vůbec prvním splitu zapojilo deset týmů a výhru si nakonec odnesli studenti z UJEP v Ústí nad Labem. Společně se pak zástupci VŠB-TUO utkali i na česko-slovenských Superfinals, kde čeští reprezentanti obsadili druhé a čtvrté místo.

Esport liga vysokých škol
Esport liga vysokých škol
Zdroj: ELVS

Liga firem v CS:GO a LOL

Liga firem vznikla původně pro ty, kteří už mají spoustu jiných povinností, ale i tak si po večerech rádi zahrají s kolegy. Herní úroveň je zde nejnižší, ale často zápasy přináší o to zajímavější momenty. 

Esport liga firem
Esport liga firem
: ELF

V obou hrách na podzim ligu vyhráli zástupci Oddin.gg, kteří se očividně nezabývají datovou analýzou jen v práci, ale i při přípravě na jednotlivé soupeře. Do ligy se už zapojily společnosti jako Tipsport, FORTUNA, Alza.cz, EPSON nebo Pocinovické pekařství.

Esport liga firem
Esport liga firem
: ELF

Pokud chceš o Esport lize vědět víc, zavítej na web esportliga.cz, kde najdeš konkrétní ceny v jednotlivých ligách, vítěze a průběh minulých sezon i registrační formulář.