Přejít k hlavnímu obsahu

České hvězdy i slovenský nováček míří do světa! Další světový turnaj je za rohem

14. 3. 2022 | 15:19 Hearthstone Preview
Druhý turnaj kategorie Masters Tour se koná o víkendu 18. až 20. března a čeští a slovenští hráči budou opět u toho. Kvalifikovat se tentokrát podařilo šesti borcům, oproti minulému Masters Tour ale uvidíme v našich řadách i nové hráče dychtící po nečekaném úspěchu. Pojďme se na česko-slovenské seskupení blíže podívat.
Eichii a Pardub
Eichii a Pardub
Zdroj: Inaequalis

Začněme u aktuálního mistra ČR. Pravidelným účastníkem Masters Tour je Jaromír "Jarla" Vyskočil, jediný český Grandmasters, jehož kvality pravděpodobně netřeba sáhodlouze popisovat. Na MT se mu ale dlouhodobě nedaří dosáhnout na dobré umístění, prolomí hráč aktuálně bez angažmá své prokletí?

Také druhý hráč je jedním z nejpravidelnějších účastníků Masters Tour mezi českými karetními mágy. Oldřích "Faeli" Mahdal sice na minulý turnaj nepostoupil, nyní však zazářil vysokým winratem v kvalifikacích, díky kterým může následovat své ambice, které od letoška rozděluje mezi Hearthstone a TFT.

    Stejnou cestou jako Faeli se na MT kvalifikovali také dva další hráči. Účast dvojnásobného DreamHack šampiona Jakuba "Pardub" Pardubského nejspíše nikoho nepřekvapí, vedle něj a dalších hráčů bude o životní úspěch usilovat také Patrik "Patriq678" Václav, nedávný účastník univerzitního mistrovství.

    Pardub z týmu Sazka.Inaequalis nebude na turnaji sám, výhrou sedmé kvalifikace si místenku vybojoval také jeho kolega Dominik "Eichii" Eichenberger. Šestičlennou výpravu uzavírá Milan "M1lan" Šnajdr, který bude chtít oprášit dřívější slávu eSuby ve světové konkurenci. Minule byl druhým nejúspěšnějším Čechem.

    Seznam reprezentantů na Masters Tour Two:

    Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.