Přejít k hlavnímu obsahu

Brawl Stars Championship se přesouvá kvůli nepřívětivé situaci na Ukrajině

7. 3. 2022 | 07:00 Brawl Stars Zajímavost
Všem je asi již známo, jak to v momentální chvíli vypadá na Ukrajině a projev aktuální situace se nevyhl ani esportu. Supercell neváhá a odkládá tedy jejich turnaje v tomto regionu na dobu neurčitou.
BSC EECA odložen
BSC EECA odložen
Zdroj: Supercell

World Championship je každoročně největší událostí v Brawl Stars, kde o prize pool dvou miliónů dolarů bojuje téměř tisíc týmů z celého světa. První měsíční finále se mělo konat již 12. března, nicméně situace na Ukrajině na nikoho nečeká a Supercell turnaj pro region EECA (východní Evropa a střední Asie) odložil do doby, než se situace uklidní. To stejné platí i pro nadcházející kvalifikace. Hráči samozřejmě tuto volbu podpořili a vypjatě očekávají na oznámení nového termínu. Všechny body za umístění v první kvalifikace všem zúčastněným týmům zůstanou.

BSC 2022
BSC 2022
Zdroj: Supercell

Supercell je zděšen z krize na Ukrajině a chce také pomoci. Rozhodl se přispět milionem euro na UNHCR (Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky), k tomu navíc dorovná až do dalšího milionu všechny dary na supr.cl/donate. Taktéž dodává, že stojí se všemi lidmi po celém světě, kteří chtějí mír. 

"Dneska zahodíme ega z lega stavím raketu, naposledy zamávám, směr na zombie planetu" -Fizi