Přejít k hlavnímu obsahu

Ženy prorazí na Twitchi jednodušeji než muži. Musí ale řešit velká negativa, říká Mizkif

6. 3. 2022 | 20:45 Twitch
Říkali jste si, že ženy to mají na Twitchi jednodušší? Z části ano, neměli bychom ale zapomínat na negativa, která s sebou nese být streamerkou na Twitchi. Alespoň tak to míní streamer Mizkif.
Mizkif
Mizkif
Zdroj: Twitch.com/Mizkif

Statistiky za rok 2021 uvádějí, že ze všech streamerů žijící v USA na Twitchi bylo 67 % mužů. To je dvouprocentní nárůst oproti roku 2020. Přesto, že se může zdát, že ženy jsou v nevýhodě, podle streamera Matthew Rinaudo alias Mizkifa tomu tak není. Něžné pohlaví prý prorazí mnohem jednodušeji než muži. Musí se ale vyrovnávat s více problémy v průběhu vysílání. 

To, co řeknu, je upřímně pravda. Ženy se lehčeji dostanou přes počáteční stovku až dvě stovky diváků. Pardon, ale je to tak. Ženy to prostě mají jednodušší,
míní Mizkif.

Dle Mizkifa to mají ženy horší v tom, že málokdy se prokousají skrz strop a většinou mají jejich streamy od 600 do 1 000 diváků. Muži se většinou dostanou přes první 1 000 pomaleji, ale snáz. Co je nejhorší negativem, je toxické prostředí, se kterým se ženy na Twitchi musí vyrovnat. Urážky, sexuální útoky a další. Speciálně s útoky ohledně pohlaví se obyčejní mužští streameři tolik nesetkávají. 

Streamerky se také velmi často musí vyrovnávat s nevhodným chováním právě od svých, většinou mužských, diváků. Je tak těžké na 100 % říct, kdo to má těžší. Jestli mužský či ženský streamer. Tak jako tak, má obojí své výhody i nevýhody.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Mizkif
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.