Přejít k hlavnímu obsahu

Je to tam! Zero doplní SINNERS a frozena a zahraje si o slavný Major

7. 3. 2022 | 08:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Tento týden byl ve znamení kvalifikačního maratonu na PGL Major. V regionech Evropa + CIS už zbylo určit závěrečnou pětici účastníků RMR turnaje a této poslední šance se chopila více než tisícovka týmů. Sobotním sítem prošla pouze nejlepší osmička, ve které jsme měli dva zástupce, ale uspět nakonec dokázal jen jeden slovenský reprezentant.
GamerLegion na bootcampu
GamerLegion na bootcampu
Zdroj: GamerLegion

Mezi neuvěřitelným počtem 1012 účastníků poslední kvalifikace nechyběla ani celá řada českých a slovenských zástupců. Všichni chtěli následovat úspěch SINNERS, z řad týmů se ale nikomu do pokročilé fáze dostat nepodařilo. Ve čtvrtém případě k tomu měli nejblíže hráči ENTERPRISE a eSuby, kteří prošli mezi 64 nejlepších týmů. Stejně smutný konec mělo i tažení Tomáše 'oskar' Šťastného a jeho GORILLAZ.

Dnes byl na programu poslední kvalifikační den, kde i přesto bylo komu fandit. Přesněji řečeno dvěma slovenským střelcům. První část jednoho z nejdůležitějších cílů roku splnil Martin 'STYKO' Styk a jeho tým Apeks, který na své cestě mimo jiné zažil dvě těsné výhry 16:14, jednu z nich dokonce proti eSubě. Poslední kvalifikační BO1 zápas ale severské organizaci nevyšel a po prohře nad Anonymo cesta za snem končí.

Kromě něj se ale nesmí zapomínat na Patrika 'Zero' Žúdela, Stykova někdejšího parťáka, se kterým si zahrál na svém jediném Majoru. Jeho dnešní zaměstnavatel GamerLegion se do druhého dne kvalifikace dostal hned na první pokus, tehdy ale vypadl po porážce s AVE. Tentokrát to ale bylo jiné, forma týmu gradovala.

GL se rozjeli výhrou 16:7 nad MONKEsports a cestu za postupem dokonali nervy drásající třímapovou bitvou proti SKADE. Souboj dvou zástupců TOP 30 rozhodl především parádně hrající Ivan 'iM' Mihai. Účast na RMR turnaji byla zajištěna, GL se však nezastavili a po výhře nad Sangal dokráčeli do finále proti fnatic.

Po dohrání dnešního turnaje je všech 32 účastníků RMR kvalifikace na antverpský PGL Major známých. Díky nasazení už víme, že SINNERS si mohou zahrát s G2 Esports, Gambit, Astralis nebo třeba Entropiq. Vedle hříšníků a Zerova týmu GamerLegion nesmíme zapomínat ani na Davida 'frozen' Čerňanského s MOUZ, kteří mají v A turnaji NAVI, Heroic, Vitality nebo FaZe. Duben bude pro CZ/SK fanoušky opravdu velkým měsícem!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.