Přejít k hlavnímu obsahu

Králové sesazeni! Expendables se stávají mistry jarní části Grunex Masters

7. 3. 2022 | 11:33 PUBG: Battlegrounds Reportáž
První velký turnaj roku na domácí scéně je za námi. Ukázalo se tak, kdo nejlépe vypiloval svou formu, představily se nám zcela nové soupisky a trošku se nám poodhalilo, co můžeme letos očekávat. Z třídenního turnaje vyšel vítězně celek Expendables. Jak se dařilo ostatním celkům a jak dopadl oblíbený tým VIKÜRVI?
Expendables v Grunex Masters
Expendables v Grunex Masters
Zdroj: twitch.tv/spajKK

O víkendu vyvrcholila soutěž Grunex Masters, která probíhala celý měsíc a finále se uskutečnilo ve třech hracích dnech. Týmy se v 18 hrách utkaly o prize pool 100 000 Kč a postup do finále kvalifikace Europe West na PCS 6 turnaj. Mezi největší favority patřil celek VIKÜRVI, ač se musel obejít bez svého kapitána PiXeL1Ka. Jde totiž o tým, který v závěru roku vyhrával na domácí scéně vše, co se dalo. Vyhrát však mohli i ENTERPRISE, Expendables či Fulltime, šlo však již o finále 16 nejlepších celků, překvapit tak mohl kdokoliv.

Start se nejlépe vydařil týmu Fulltime, který dokázal vyhrát tři z prvních čtyř her. Velkou roli hrálo i to, že za tento tým nastoupil člen silného zahraničního výběru Natus Vincere. Další dny ale bylo vše jinak. Zatímco Fulltime se příliš nedařilo, svůj skill ukázali Expendables složení ze tří hráčů, kteří na loňském MČR skončili stříbrní. Ti si postupně vypracovali vysoký náskok, a i přesto, že se jejich nejbližší pronásledovatelé ENTERPRISE snažili boj zdramatizovat, mohli se radovat. Došlo tak o sesazení celku VIKÜRVI z pomyslného domácího trůnu, ač oslabeni kluci bojovali, na stupně vítězů to tentokrát nebylo a museli se spokojit s 4. místem. Bronzová příčka patří Renegades, jehož hráčům vyšel zejména poslední den.

Expendables kromě výhry 50 000 Kč získali také slot ve zmíněném finále kvalifikace na PCS 6 turnaj. Zde ovšem visí otazník, jelikož jejich 2 hráči nesplňují podmínky pro získání slotu. SILERZZ je členem amerického týmu, předpokládá se tak, že se o postup bude snažit v jiném regionu. B1bin pak nesplňuje podmínku minimálního věku 18 let. Je tak otázkou, zda tým dostane výjimku, či slot připadne někomu jinému.

Grunex Masters výsledky
Grunex Masters výsledky
Zdroj: twire.gg
Štítky: Grunex Masters
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!