Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální australský tým ve slovenské organizaci. Jaké jsou cíle KETUBORA?

8. 3. 2022 | 14:59 Counter-Strike 2 Přestup
Už je to několik let, co elitní slovenský trenér KETUBOR odešel do Austrálie. Následně sice vzdáleně koučoval SINNERS, ale skoro přesně před rokem tato spolupráce skončila. 34letý matador se věnoval jiným životním záležitostem, nyní je však zpátky a má chuť sbírat úspěchy větší než kdy jindy. Pro svoji novou cestu si však zvolil netradiční variantu svých kolegů.
KETUBOR na MČR 2016
KETUBOR na MČR 2016
Zdroj: PLAYzone

V roce 2020 si Michal 'KETUBOR' Csontoš poprvé vyzkoušel, jaké je to trénovat v angličtině. Angažmá v Paradox Gaming sice trvalo jen necelých osm měsíců, půdu pro budoucí projekty však 34letý trenér získal více než dostatečnou. Po čtyřměsíčním působení v SINNERS si dal skoro roční pauzu, nyní je však zpátky.

Už na konci roku 2021 se KETUBOR spojil s bývalými svěřenci Lukem 'ekul' Blakeym a Reilym 'versa' Dundasem. První jmenovaný hráč však obdržel nabídku od ORDER a nová sestava se budovala od znova. Spolu s versou se hlavním pilířem stal také Maclane 'gump' Cross, zbylé tři parťáky tým našel až nedávno.

Když dáte dohromady sestavu, najít ideální střechu nad hlavou je další důležitý krok, abyste se hraní mohli věnovat ideálně na profesionální bázi. A to se KETUBORovi povedlo náramně. Myšlenka jeho projektu se zalíbila slovenské organizaci DGG Esports, která tým oficiálně přivítala včera. Pokud se ptáte, o jakou že to jde organizaci, tak doposud měla pod sebou FIFA tým nebo elitní Dota 2 sekci známou jako Hippomaniacs.

Spojení týmu s pěti australskými hráči a slovenské organizace se na první pohled může zdát zvláštně. KETUBOR má ale vše promyšlené a hodně tomu pomáhá také fakt, že díky DGG Esports se celý tým může hraní věnovat na full-time. Sestava sice byla složena z volných hráčů bez smlouvy, i přesto jde o zajímavé střelce, kteří budou kousat. Na HLTV už získali první výhry a jsou na 5. místě regionálního žebříčku.

Cíle DGG však nejsou pouze regionální. Cesta týmu je sice teprve na začátku, ale KETUBOR bez ostychu hlásí, že by se rád skrze oceánické kvalifikace rád dostal na světové eventy. Tento region má místenky na ESL Challenger, EPL Conference nebo třeba v okruhu BLAST Premier, v posledních měsících je využili nejen Renegades, ale také ORDER nebo LookingForOrg. A právě těm by DGG chtěli konkurovat.

Celý projekt má opravdu vysoké ambice, ale z dlouhodobého hlediska je ve hře ještě jeden zajímavý směr. KETUBOR nám prozradil, že v budoucnu je možná i cesta, kdy by do Austrálie přivedl individuální hráče z naší scény, přičemž by jim všechno zařídil a oni by se mohli věnovat hraní skutečně profesionálně. Nad něčím takovým ale zatím můžeme pouze snít a v tuto chvíli nezbývá než fandit DGG Esports.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.