Přejít k hlavnímu obsahu

Faker měl obrovské nabídky. I díky našemu vztahu zůstal, říká CEO T1

9. 3. 2022 | 13:10 League of Legends Rozhovor
Spojení Lee „Faker“ Sang-hyeoka a T1 trvá dlouhých devět let. Nejúspěšnější hráč historie League of Legends však nebyl před letošní sezónou daleko od přestupu. „Jako vždy přišly finančně atraktivní nabídky z LPL,“ vzpomíná Joe Marsh, CEO T1, v rozhovoru pro Korizon Esports.
T1 Faker
T1 Faker
Zdroj: Inven Global

Jen těžko hledat profesionálního hráče League of Legends, jenž dosahuje oblíbenosti a respektu 25letého Fakera. Legendární mid laner byl třikrát korunován mistrem světa,  v roce 2022 bude bojovat na svých již sedmých Worlds. A posedmé v dresu slavné organizace T1 (dříve SKT T1). Jeho pokračování v týmu však bylo před sezónou zpochybňováno.

I díky dobrým vztahům CEO Joe Marsha se samotným hráčem i jeho rodinou nakonec Faker v Koreji zůstal. „Od svého začátku v T1 udržuji kontakt s Fakerovou rodinou. Pro jeho pokračování v organizaci to bylo velice důležité,“ je si vědom Marsh. Tím hlavním členem rodiny je pak babička úspěšného mid lanera. „Poslal jsem jí alespoň nějaké ovoce, když ji kvůli covidu nemůžu vidět,“ vypráví hlavní postava vedení T1.

O nabídkách pro superhvězdu světového League of Legends se mluvilo dlouhé týdny. Zájem měli mít TSM či čínské celky. Právě poptávky LPL Marsh potvrdil. „Z Koreji nabídky nepřišly, běžně se však v podobných obdobích ozvou organizace z LPL.“

Faker však v T1 prozatím nekončí. Korejský player bojuje v barvách svého domovského týmu i v roce 2022 a drtí konkurenci. T1 jsou po 14 zápasech neporaženi a jsou ohromně blízko historického úspěchu - celého splitu bez zaškobrtnutí. To se nikdy nikomu v LCK nepovedlo.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).