Přejít k hlavnímu obsahu

Dočkáme se pokračování největšího turnaje historie?

9. 3. 2022 | 20:11 Fortnite Spekulace
Pandemie znamenala pro všechny změnu po mnoha stránkách. Není tak divu, že se dotkla i Fortnite. Ve snaze ochránit všechny hráče Epic Games zrušil Fortnite World Cup a všechny ostatní LAN turnaje až do Q2 2022. Blýská se na lepší časy?
Fortnite World Cup 2019
Fortnite World Cup 2019
Zdroj: Epic Games / BLIK

Turnaje Fortnite LAN jsou vždy nabité dramatem a emocemi. Vzhledem k tomu, že pandemie zuří již dva roky, si mnoho hráčů klade otázku, zda se LAN turnaje někdy ještě vrátí, nebo jsou nenávratně ztraceny.

Minulý rok společnost Epic Games rozeslala e-maily několika profesionálním hráčům, v nichž oznámila zrušení všech LAN akcí až do 2. čtvrtletí 2022. Hráč/manažer Elite Esports Connoreo dokonce sdílel zprávu, kterou tým obdržel od vývojářů, a na kterou Connoreo tweetoval: „Uvedli, že neplánují povolit osobní akce až do 2. čtvrtletí 2022. Ne zcela souhlasíme s Epic Games. Nicméně respektujeme Epic Games a jejich ohled na to, aby byli všichni v bezpečí.“

 Vzhledem k tomu, že současná světová situace je již nyní relativně pod kontrolou, LAN turnaje ve Fortnite a osobní akce se jistě vrátí v té či oné podobě. Epic Games však oznámili své soutěžní plány na probíhající rok a o světovém poháru nepadla ani zmínka. Pokud se věci zlepší, stále existuje šance, že se letos LAN akce uskuteční. Do konce 2. čtvrtletí letošního roku ale nic nečekejte.

Poslední ročník Světového poháru se konal v roce 2019, kraloval na něm mladičký Bugha  a jako výhru si odnesl neuvěřitelných 3 000 000 dolarů. Nejen to, Bugha je v současné době jediným mistrem světa ve Fortnite, protože se stále ještě nekonal další ročník. První a poslední mistrovství světa se konalo právě v roce 2019 a pandemie následně znamenala zrušení či odložení všeho.

Epic Games však musí přijít s dalšími informacemi nebo detaily o tom, zda se letos uskuteční mistrovství světa. A my napjatě čekáme, zda vůbec a případně kdy. A tak nám zatím nezbývá, než doufat...

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.