Přejít k hlavnímu obsahu

Samsung představil na MWC notebooky Galaxy Book2 Pro a Galaxy Book2 Business

11. 3. 2022 | 07:00 PR článek
Společnost Samsung Electronics představila nejvyšší řadu notebooků Galaxy Book2 Pro. Tvoří ji dvě vlajkové lodi současné nabídky Samsungu, Galaxy Book2 Pro 360 s dotykovým perem S Pen a Galaxy Book2 Pro s podporou 5G. Samsung také představil nový výkonný notebook Galaxy Book2 Business, postavený na platformě vPro a vybavený vyspělými funkcemi zaměřenými především na bezpečnost a produktivitu. Firmám by měla novinka usnadnit přechod k novému hybridnímu pracovnímu prostředí, které je v současné „nové realitě“ stále obvyklejší.
Samsung představil na MWC notebooky Galaxy Book2 Pro a Galaxy Book2 Business
Samsung představil na MWC notebooky Galaxy Book2 Pro a Galaxy Book2 Business
Zdroj: Samsung

Dostupnost platformy Intel vPro se na jednotlivých trzích liší, je k dispozici na vybraných modelech Galaxy Book2 Business s čipsety Intel i5 a i7. Modely Galaxy Book2 Business bez vPro jsou rovněž k dispozici s čipsety Intel i3, i5 a i7. 

V České republice modely Galaxy Book2 Pro, Galaxy Book2 Pro 360 a Galaxy Book2 Business nebudou dostupné.

„Naším cílem není jen vývoj mobilních technologií – chceme zákazníkům nabízet jedinečné zážitky, které jim obohatí každodenní život,“ říká Hark-sang Kim, výkonný viceprezident a vedoucí týmu pro výzkum a vývoj počítačových technologií v mobilní divizi Samsung Electronics v souvislosti s Samsung Galaxy Book2. „A součástí této snahy je i nová koncepce osobních počítačů. Všechna naše zařízení Galaxy patří do jednoho systému a sdílejí mnohé vlastnosti a technologie. To znamená skutečně efektivní práci se všemi možnostmi, které kancelářská technika v blízké budoucnosti přinese.“

Samsung představil na MWC notebooky Galaxy Book2 Pro a Galaxy Book2 Business
Samsung představil na MWC notebooky Galaxy Book2 Pro a Galaxy Book2 Business
: Samsung

Součást rozsáhlého propojeného ekosystému

Modely řady Galaxy Book2 Pro nabízejí uživatelům také spoustu výhod, které souvisejí s ekosystémem Galaxy a můžou výrazně usnadnit každodenní život a práci. Součástí ekosystému je i model Galaxy Book2 Business.  

Režim Galaxy Book Experience pro  Galaxy Book2 Pro předvádí novým uživatelům jedinečné funkce řady Galaxy a umožňuje přenášet obsah ze starého zařízení na nové. Nástroj Samsung Account Single Sign-On výrazně usnadňuje přihlašování – nutné údaje stačí přihlásit pouze jednou a následně už si je systém zapamatuje. Díky tomu lze snadno pracovat například s aplikacemi Samsung Gallery nebo Samsung Notes, případně můžeme okamžitě spárovat sluchátka Galaxy Buds. 

Galaxy Book2 Business má zase možnost nástroje Samsung Account Single Sign-On, který výrazně usnadňuje přihlašování – nutné údaje stačí přihlásit pouze jednou a následně už si je systém zapamatuje. Díky nové blockchainové technologii Private Share můžou firemní zákazníci využívat špičkově zabezpečenou platformu pro šifrování a sdílení důvěrných informací. Uživatelé můžou povolit jiným uživatelům přístup a nastavit datum expirace sdílených dat, takže se informace nedostanou k nikomu nepovolanému. A pokud majitel svůj Galaxy Book2 Business někde zapomene, může si ho vyhledat – podobně jako jiná zařízení Samsung Galaxy – pomocí funkce Samsung SmartThings Find. Samozřejmostí je řada dalších funkcí. 

Galaxy pomáhá planetě

Samsung dobře chápe význam zodpovědných a udržitelných metod při vývoji a výrobě technologických produktů. I na modelech řady Galaxy Book2 Pro je znát naše dlouhodobá snaha minimalizovat ekologickou stopu a pomáhat k udržitelnějšímu stylu života i našim zákazníkům. Nedávno Samsung představil vysoce kvalitní, a přitom ekologický materiál vyrobený z vyřazených rybářských sítí, což je velmi dobrý způsob, jak zredukovat množství plastového odpadu v oceánech – a právě tento materiál jsme použili při výrobě držáku na touchpad a vnitřního rámu Galaxy Book2 Pro. Využití odpadu z moří znamená na cestě firmy k udržitelnosti významný krok. Díky programu Galaxy for the Planet by díky podobným inovacím měly splňovat ekologická kritéria všechny produkty mobilní divize Samsungu.

Díky novým algoritmům se také prodloužila výdrž baterie a klesla spotřeba energie v pohotovostním režimu, takže baterii není nutno tak často měnit. Displej AMOLED získal zlatý certifikát GREENGUARD, který ekologicky šetrným výrobkům udílí organizace Underwriters Laboratories, za minimalizaci emisí těkavých látek a následné zvýšení kvality vzduchu uvnitř místností. A balení Galaxy Book2 Pro je vyrobeno z ekologického papíru.

Samsung představil na MWC notebooky Galaxy Book2 Pro a Galaxy Book2 Business
Samsung představil na MWC notebooky Galaxy Book2 Pro a Galaxy Book2 Business
Zdroj: Samsung
Štítky: Samsung