Přejít k hlavnímu obsahu

Source 2 CS:GO? Masivní únik dat společnosti Valve odhaluje plány

10. 3. 2022 | 18:35 Counter-Strike 2 Zajímavost
Společnost Valve vydala před několika dny interaktivní tutoriál Aperture Desk Job. V souborech na první pohled nenápadné aplikace se ale objevily opravdové skvosty.
CS:GO Source 2
CS:GO Source 2
Zdroj: Roger Lundeen

„Tohle je jednoznačně ten nejplodnější únik dat, jaký jsem kdy zažil,” popsal své dojmy novinář Tyler McVicker, který na skryté informace narazil. Data odkryly plány na nový Half-Life a několik dalších neohlášených projektů. 

Zdrojový kód Aperture Desk Job  nabízí rozsáhlý pohled na “Citadelu”, působivý, ale stále nepotvrzený projekt, na kterém Valve údajně pracuje. McVicker hru popisuje jako spojení realtime strategie s FPS.

Hlavní tvář Valve News Network objevila kromě obrovského množství informací o projektu Citadel také detaily k dalším hrám. Pokračování Half-Life: Alyx, dlouho očekávaný port CS:GO na Source Engine 2 a obnovení dříve zrušené hry Portal. 

O přechodu CS:GO na Source 2 mluví herní komunita už několik let. Sám McVicker se už dříve k potenciální změně enginu vyjádřil, dle něj by hra nevypadala lépe, pouze jinak. Změna by navíc zasáhla všechny herní mechaniky, což by nakonec nemuselo mít v komunitě pozitivní odezvu.

Data uniklé z Aperture Desk Job ale nasvědčují, že je přechod na Source 2 stále aktuálním tématem.