Přejít k hlavnímu obsahu

85letá hráčka Skyrimu: Kvůli mrtvici jsem zapomněla, jak hrát

11. 3. 2022 | 09:00 YouTube
Že hry jsou jen pro lidi pod 50 let? Na internetu je spousta starších lidí, kteří vás dokážou přesvědčit o opaku. Jednou z nich je i 85letá hráčka Skyrimu, s přezdívkou Skyrim Grandma. Vše ale není tak růžové, jak se zdá a kvůli nehodě se bude muset vše o hře učit znovu.
Babička, hrající Skyrim
Babička, hrající Skyrim
Zdroj: YouTube.com/ShirleyCurry

Mohlo by se zdát, že hry jsou záležitostí mladých hráčů. Potkat svou babičku třeba v LoLku v poslední době nemusí být tak jedinečné. Máme tu Tacticalgramma, streamerku, tvůrkyni a důchodkyni na TikToku, která je skvělou hráčkou Warzone. Jednou ze zástupkyň starší komunity je i Shirley Curry, přezdívaná Skyrim Grandma. Její průchody hrou The Elder Scrolls V: Skyrim jsou zkrátka a dobře legendární.

Přesto, jak se sama hráčka nedávno svěřila, vlivem mrtvice ve spánku, která udeřila koncem února, zapomněla takřka všechno, co kdy o Skyrimu věděla. 

Skyrim mi dává záchvaty! Moje oblíbená hra každý den po několik let. Jednou ráno se vzbudím a většina z toho [znalostí] je pryč. Je to vážně děsivá situace,
uvedla Skyrim Grandma na Twitteru.

Naštěstí má vše dobrý konec. Babička je na dobré cestě k rychlému uzdravení, což je jedině dobře. Naopak psychicky jí jistě napomohla terapie, na kterou začala chodit. Zapomínat nesmíme ani na dárek od vývojářů Skyrimu, Bethesdy. Ti jí poslali puget květin se přáním k rychlému zotavení. Sama Curry řekla, že je na vývojáře velice pyšná a je to velmi pěkné.

Přesto, že hráčce ještě nějaký pátek potrvá, než se ke Skyrimu bude moci vrátit, již nyní vydala video, ve kterém se fanoušků ptá, co by rádi na jejím kanále viděli v budoucnu. Na Skyrim prý zanevřít neplánuje a svou cestu Tamrielem chce znovu započít co nejdříve.

Skyrim Grandma ale není jedinou starší hráčkou. Přesto, že se švédský esportový tým do Katowic asi nepřihlásí, Silver Snipers jsou týmem s nejstaršími hráči světa. To, že jim to v CS:GO střílí, dokázali na Winter Dreamhacku, kde se probojovali až do konce. V Česku bychom něco takového jistě také uvítali.

Štítky: Skyrim, Youtube
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.