Přejít k hlavnímu obsahu

Supercell zakazuje všechny své hry v Rusku

13. 3. 2022 | 18:30 Brawl Stars Clash Royale Zajímavost
Po přesunutí Brawl Stars Championshipu kvůli krizi na Ukrajině Supercell znovu zasahuje. Tentokrát zakazuje všechny své hry pro Rusko a Bělorusko.
Všechny Supercell hry zakázány v Rusku
Všechny Supercell hry zakázány v Rusku
Zdroj: Supercell

Velké rozhodnutí učinil ve středu Supercell, gigant mobilních her, který má pod sebou velice populární a známé tituly jako Brawl Stars, Clash Royale, Hay Day či Clash of Clans. Žádnou ze zmíněných her už v Rusku a Bělorusku nelze stáhnout, důvodem je opět situace na Ukrajině. Přístup již existujících ruských hráčů bude s nadcházejícími aktualizacemi taktéž znepřístupněn. 

Komunita je tentokrát ve většině případech proti. Podotýká, že hráči jejich her za nic nemohou, a že tímto rozhodnutím nikomu nepomůžou. Hráčská základna v Rusku je navíc jedna z největších. Nejspíše bude také dost ovlivněn esport, protože Rusko mělo největší zastoupení diváků na Brawl Stars Championshipu 2021, přesněji 28 %.

Supercell se ke kritice nijak nevyjadřuje, pouze zdůrazňuje, že stojí se všemi lidmi, kteří chtějí mír. Opět podotýká, že můžeme taktéž přispět na pomoc Ukrajině přes supr.cl/donate.

"Dneska zahodíme ega z lega stavím raketu, naposledy zamávám, směr na zombie planetu" -Fizi