Přejít k hlavnímu obsahu

Superweek s českým zastoupením. Potvrdí MAGNUM a jeho Fnatic svou neporazitelnost?

12. 3. 2022 | 14:58 VALORANT Preview
EMEA Challengers o postup na první globální turnaj sezóny má před sebou tu největší nálož zápasů dosud. Kvůli mnoha odkladům bylo potřeba harmonogram pátého hracího týdne pořádně nasytit. Ve třech dnech se fanoušci dočkají deseti zápasů, z toho čtyři jsou na programu dnes.
Fnatic VALORANT
Fnatic VALORANT
Zdroj: Riot Games

V nejvyšší evropské VALORANT soutěži máme na jaře dva české zástupce. Martin „MAGNUM“ Peňkov reprezentuje slavnou organizaci, Karel „Twisten“ Ašenbrener zažívá premiéru na nejvyšší úrovni v barvách týmu BIG. Oba však měli zatím v soutěži EMEA Challengers zcela opačné starosti. Zatímco MAGNUM na úvod soutěže dvakrát zvítězil, Twistenův celek pocit výhry nezažil a krčí se na dně tabulky.

Kvůli válečnému konfliktu na Ukrajině byla celá soutěž na čas pozastavena. Minulý týden se odehrála jen polovina zápasů a čekalo se, kdy se vše rozjede naplno. Tento čas nastává nyní, kdy je však potřeba dohnat zápasové manko. Tento pátek byla servírována klasická porce, v sobotu a neděli ale dostaneme přidáno.

Pátý hrací týden odstartoval právě Magnumův tým fnatic, který vyzval SuperMassive Blaze z Turecka. Zápas to byl zcela jednoznačný, fnatic pokračovali ve své jízdě ze začátku ligy a získali třetí výhru na konto. Pro tento týden však ještě vystaráno nemají, jejich druhý chod obstarají mistři světa z Acend. Ti už ve skupině jednou prohráli a tento pocit by neradi opakovali. Duel proběhne dnes od 19:00.

Ve stejný čas čeká důležitý zápas také na Twistena. BIG mají aktuální skóre 0-2 a nutně by o tomto víkendu potřebovali zvítězit. První šanci budou mít proti Natus Vincere, tento zápas bude výjimečně vysílaný na sekundárním Twitch kanále. Druhý zápas poté na BIG čeká v neděli, kdy se ve stejný čas utkají s jedním z nejoblíbenějších týmů na scéně, Liquid v čele s legendárním Adilem „ScreaM“ Benrlitomem.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.