Přejít k hlavnímu obsahu

Tři miliony korun. ESL společně s nejlepšími týmy v CS:GO pomáhají Ukrajině

13. 3. 2022 | 08:45 Counter-Strike 2 Turnaj
Ukrajině pomáhají všichni. NaVi se svým merchem, s1mple s více než 30 tisíci dolary, Riot Games a další. Nyní se k nim přidává i organizátor turnajů ESL spolu se světovými týmy Counter-Strike. Společně darovali částku převyšující 100 000 dolarů.
IEM Katowice
IEM Katowice
Zdroj: Pavel Kristián/PLAYzone

Jeden z největších organizátorů světa v CS:GO turnajích a gamingová společnost v jednom, ESL, na svém vysílání ESL Pro League Season 15 oznámil, že se spolu s nejlepšími týmy (tzv. Partner týmy) světa v CS:GO chystá podpořit Ukrajinu. Částka 125 000 dolarů tak poputuje do UNHCR, MSF, Amnesty International a do Červeného kříže.

ESL spolu s The Louvre Agreement (nejlepší týmy světa) ustanovilo, že na Ukrajinu půjde v přepočtu zhruba 2,9 milionu korun. Součástí dohody jsou Astralis, BIG, Complexity, Evil Geniuses, ENCE, FaZe Clan, Fnatic, Furia, G2 Esports, Mousesports, Natus Vincere, Ninjas in Pyjamas, Team Liquid, a Team Vitality.

ESL a The Louvre Agreement ale nejsou jediní. O Ukrajinu se starají i další osobnosti esportu či gamingu. NaVi darovali svůj merch, Riot Games vybrali 70 milionů korun a darem se blýskla i ukrajinská legenda s1mple. Profesionální hráč CS:GO daroval 33 000 dolarů ukrajinské armádě. Všichni tak pomáhají, jak jen mohou.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.