Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq dominuje! Kdo jej doplní v European Masters?

14. 3. 2022 | 20:16 League of Legends Reportáž
Druhé kolo play-off nejvyšší české ligy Mastercard Hitpoint Masters přineslo ten nejvíce atraktivní souboj, jaký si letos může fanoušek domácího League of Legends přát. V zápase o postup do finále a první postupové místo do European Masters na sebe narazili hráči týmů eSuba a Entropiq. Hráči v černo-zelených barvách šli do série v roli mírného favorita, ale eSubu nikdy nelze odepsat a rozhodně se nevzdala bez boje!
Entropiq LoL sekce
Entropiq LoL sekce
Zdroj: Entropiqteam

Před samotným derby mezi eSubou a Entropiqem nás samozřejmě čekalo úvodní kolo vyřazovací části, kde na sebe narazili SINNERS a Dynamo Eclot. DNE byli na papíře favorité díky tomu, jak se jim v základní části dařilo v porovnání se SINNERS. Výsledek série tomu také odpovídal. Dynamo Eclot zvládlo porazit SINNERS 3:1 a díky tomu tak postupují v play-off dále, a jsou tedy nadále ve hře o postup do Evropy.

Nyní už k samotnému derby mezi eSubou a Entropiqem. Před zápasem asi většina fanoušků očekávala, že by Entropiq měl zvládnout bez jakýchkoliv větších problémů tuhle sérii ovládnout. Šok ale přišel už v první hře, když eSuba zvládla v úvodním dějství série zvítězit. Do druhé hry se tak šlo za stavu 1:0 pro eSubu a začátek ani tentokrát nevypadal pro hráče modré krve špatně.

Několik nevydařených soubojů a špatné vybírání pozic je ovšem nakonec stálo vítězství, a to nejen ve druhé hře, ale také v celé sérii. Entropiq se po první získané hře rozjel a zvládl sérii otočit na konečných 3:1. EIQ jsou tím pádem prvním finalistou domácí ligy a rovněž je s jistotou uvidíme na prestižním turnaji European Masters. Před začátkem sezóny mluvili o svých ambicích a postup do hlavní části EU Masters byl jedním z nich, takže uvidíme, jak se jim v konkurenci ostatních evropských týmů zadaří.

Když se vrátíme zpátky do play-off, tak před samotným finále nás čeká jakési pomyslné „semifinále“, kde na sebe narazí Dynamo Eclot a eSuba. Vítěz této série postoupí do finále, kde se utká proti Entropiqu, a zároveň zaplní druhé postupové místo na European Masters. Jde tedy opravdu o hodně. Duely mezi DNE a eSubou jsou pokaždé atraktivní a plné akce, takže se máme v sobotu 19. března od 18:00 na co těšit!

Play-off Mastercard Hitpoitn Masters
Play-off Mastercard Hitpoitn Masters
Foto: lol.fandom
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.