Přejít k hlavnímu obsahu

Arcane nejlepším animovaným seriálem roku? Devět ocenění z Annie Awards tomu odpovídá!

15. 3. 2022 | 16:54 League of Legends Reportáž
Takový boom, jaký zažil Arcane, jsme tady opravdu dlouho u seriálu z prostředí počítačové hry neměli. Fakt, že tahle pecka z francouzského animátorského studia Fortiche patřila k těm nejsledovanějším seriálům na platformě Netflix, není náhodou a na předávání animátorských cen Annie Awards to také bylo vidět. V rámci 49. ročníku této prestižní akce byl Arcane vůbec nejúspěšnějším seriálem a odnesl si rovnou devět ocenění.
Arcane patřil k nejlepším animovaným seriálům za rok 2021!
Arcane patřil k nejlepším animovaným seriálům za rok 2021!
Zdroj: Riot Games

Konkurence bylo pro Arcane dost, více jak osmdesát adeptů ve třiceti různých kategoriích, ale přesto si z Annie Awards tenhle populární seriál z prostředí počítačové hry League of Legends odnesl rovnou devět ocenění. Mezi konkurenty patřily za rok 2021 pecky typu Love, Death & Robots, Star Wars: Visions a Castlevania. Největším protivníkem byl ovšem seriál The Mitchells vs. The Machines, který si nakonec odnesl ze slavnostního ceremoniálu o jedno ocenění méně, než Arcane. Nyní je na čase se podívat na všechny kategorie, ve kterých si seriál z francouzského studia Fortiche odnesl během 12. března ty nejvyšší příčky. List je následovný:

  • Best TV/Media – General Audience (“When These Walls Come Tumbling Down”)
  • Best Character Animation – TV/Media (“The Monster You Created”)
  • Best Character Design – TV/Media (“Some Mysteries Better Left Unsolved”)
  • Best Direction – TV/Media (“The Monster You Created”)
  • Best Production Design – TV/Media (“Happy Progress Day!”)
  • Best Storyboarding – TV/Media (“When These Walls Come Tumbling Down”)
  • Best Voice Acting – TV/Media (Ella Purnell as Jinx in “When These Walls Come Tumbling Down”)
  • Best Writing – TV/Media (“The Monster You Created”)

Je nutno říct, že kromě ocenění za animaci je také potřeba vzdát hold i skupině Imagine Dragons a jejich písničce s názvem “Enemy”, která byla tři týdny v kuse po vydání Arcane tou vůbec nejposlouchanější písničkou na Spotify. Skvělá animace, scénář, soundtrack a k tomu šikovná práce s komunitou, to vše vedlo k úspěchu vůbec prvního seriálu z prostředí League of Legends.

Více o tom, jak seriál vznikal, se dozvíte v exkluzivním rozhovoru, který PLAYzone poskytl Barthélémy Maunoury, zodpovědný za seriálové animace. Pokud se vám první série Arcane líbila, tak nezoufejte, ta druhá je už na cestě. Nejdříve bychom se jí mohli dočkat v roce 2023!

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.