Přejít k hlavnímu obsahu

Mladík se přidal do bojů na Ukrajině, vojenské zkušenosti má z Call of Duty

16. 3. 2022 | 21:53 Zajímavost
Lákalo vás někdy narukovat do armády? Určitě byste měli mít nějaké předešlé zkušenosti, nebo alespoň výcvik. Nic z toho devatenáctiletý mladík Jamie nemá. Přesto narukoval, protože je dobrý v Call of Duty.
Call of Duty
Call of Duty
Zdroj: Activision

Představte si modelovou situaci. V dětství jste hráli Minecraft a proto se stanete návrhářem, protože jste využívali představivost způsobem, který jste mohli později zúročit. Při hraní Mario Kart může vaše budoucnost směřovat ke kariéře závodního jezdce. A pokud jste hráli Call of Duty? To se můžete jako tento devatenáctiletý mladík směle připojit k ukrajinské armádě a jít za ně bojovat do války.

6. března se mladík, známý pouze jako Jamie, rozhodl kontaktovat londýnskou organizaci, která verbuje kohokoliv, kdo chce jít bojovat za Ukrajinu ve válce. To by se mohlo zdát jako dobrý nápad, kdyby byl Jamie někdo s vojenskou zkušeností. Jak prohlásila jeho matka, mladík ale nikdy nestřílel.

Nemá žádnou vojenskou zkušenost, ani nic podobného. Nikdy nestřílel ze zbraně, pušky, vlastně čehokoliv,
uvedla Jamieho matka pro magazín ITV News.

Přesto, že Jamie je naprosto posedlý vojenskou technikou a vojáky všeobecně, jeho láska vzešla ze série Call of Duty, což bylo nejblíže, kdy se k nějakému střílení dostal. Jeho strýc poté řekl, že Jamie v sobě má odhodlaného ducha. To ale nestačí, neví ani, jak střílet. V minulosti si několikrát dělal legraci, že by se mohl k armádě připojit. Nakonec napsal organizaci, vyplnil pár formulářů a zarezervoval si letenku do Varšavy.

Mladík si válku asi představoval jako Call of Duty
Mladík si válku asi představoval jako Call of Duty
Zdroj: Activision

Vina za přijetí nezkušeného mladíka by mohla jít na organizaci. Ta ale v emailu mladíkovi uvedla, že má přiletět pouze, pokud má nějakou předešlou zkušenost – jako voják, medik, zkrátka jako někdo, kdo byl ve válečné zóně. Dospělí okolo Jamieho si myslí, že by se určitě měla zpřísnit kontrola ve Spojeném království. Na vině jsou prý i média, která rozhodnutí mladíka ovlivnila. Tak či tak se ale jedná sice o smělý, avšak velmi obdivuhodný kousek.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.