Přejít k hlavnímu obsahu

PUBG slaví pět let od svého vydání. Co si pro nás vývojáři ve hře připravili?

Nový patch 16.2 je již ve hře, kromě rozšíření v podobě nových typů tactical gearu se dále dočkáme změn v rotaci map, nového battle passu či dekorací v rámci pátého výročí této battle royale hry! Je až k nevíře, kolik let uplynulo od vydání této oblíbené pecky.
PUBG novinka
PUBG novinka
Zdroj: PUBG Corporation

V patchi, který vyšel v noci z úterý na středu, se objevil nový Tactical Gear v podobě Tactical Packu. V něm lze uložit skoro jakýkoliv typ předmětu, do kterého si hráči mohou schovat náhradní vesty, helmy, případně i zbraň. Přeci jen Panzerfaust, který vytáhnete z batohu, překvapí nejednoho nepřítele. Můžete si taktéž zabalit až čtyři horská kola, přece jenom nikdy nevíte, kdy se váš squad bude potřebovat přesunout.

Spolu s těmito výhodami ovšem hráč přijde o možnost používat jednu zbraň na svém primárním slotu (ač ji může vložit do batohu), je tak třeba se pořádně v rámci situaci rozhodnout, co zrovna potřebujete ve výbavě. Hráči na tuto novinku narazí na každé mapě.

Nový Tactical gear
Nový Tactical gear
Zdroj: PUBG Corporation

I druhá novinka v patchi patří k Tactical Gearu. Jedná se o Spotter scope, výborný dalekohled vhodný zejména na mid-range, který  pomůže tajně sledovat a označit vaše nepřátele. Kromě toho vám umožňuje neverbální komunikaci s vaším squadem. Vzdálenost, na kterou byste měli vidět a rozeznat hráče, je až 1 kilometr. Opět se jedná o předmět do prioritního slotu, jenž seženete na jakékoliv mapě. Zajímavosti je, že pokud spoluhráči označíte nepřítele a váš spoluhráč tohoto nepřítele zabije, dostanete odměnu v podobě asistence.

Spotter scope
Spotter scope
Foto: PUBG Corporation

Kromě těchto dvou novinek se dočkáme i dalších menších změn. Nově v map poolu přibude Haven, který vystřídá Sanhok, kromě této městské mapy dále hráči v normálních zápasech narazí na Erangel, Miramar, Taego a Karakin.

Změn se dočká i tréninková mapa,  nově je pro hráče připravena privátní místnost, kde se mohou soustředit na střílení a lépe zaznamenat zvuky střelby. Na tuto novinku se dostanete skrz jednu ze tří platforem pro vrtulníky:

Vchody do privátní aim místnosti
Vchody do privátní aim místnosti
Foto: PUBG Corporation

Zlepšení lootu se dále dočká v normálních zápasech Erangel a Miramar, hráči budou mít větší šanci objevit oblíbené zbraně kategorií AR, SR a DMR, dále scopy, přídavky na zbraně a healovací předměty.

Těšit se můžeme i na nový Survivor Pass, který nese jméno Punk Wave. Dočkáme se taktéž oslav 5. narozenin hry, vývojáři prozatím přidali na mapy bannery, které nám tuto událost připomenou. Slibují ale, že všem hráčům ještě upřesní, co vše tato událost s sebou přinese. 

Z hlavních změn je to vše, tradičně pro patch vyšlo krátké shrnující video, které můžete shlédnout níže, kompletní změny pak naleznete zde.

Zdroj: pubg.com
Štítky: PUBG update
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!