Přejít k hlavnímu obsahu

Nejhranější mapy za poslední půlrok? Prozradil je žebříček od Leetify

17. 3. 2022 | 08:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Zajímalo vás někdy, které mapy jsou ty nejhranější, a kterým se naopak příliš popularity nedostává? Leetify přichází se svým vlastním žebříčkem sestaveným na základě 4,5 milionů zápasů napříč Matchmakingem i FACEITem. Některé výsledky vás jistojistě překvapí.
Mirage
Mirage
Zdroj: Valve

Téměř každý hráč Counter-Striku má ve svém repertoáru mapu, kterou by dokázal hrát neustále dokola aniž by jej omrzela. Avšak stejně jako každý má svou oblíbenou mapu, tak má většina lidí i mapy, které od srdce nenávidí. Zamysleli jste se ovšem někdy nad tím, jak by vypadal takový žebříček nejhranějších map, a kdo by v takovém případě stál na jeho pomyslném vrcholu?

Zodpovědět tuto otázku se pokusilo Leetify, které se rozhodlo nasbírat informace o odehraných mapách napříč Matchmakingem a FACEITem. Jejich průzkum se zaměřil na období od září minulého roku až po březen tohoto roku a za tu dobu bylo nashromážděno celkem 4,5 milionů odehraných map. 

Na prvním místě se dle očekávání umístila mapa Mirage, která je poslední měsíce hojně kritizována pro svou nudnost, jelikož se v aktivní map poolu  nachází již od samého začátku CS:GO. Druhé a třetí místo patří legendárním klasikám v podobě Inferna a Dust II. S velkým procentuálním propadem pak následuje Nuke s Overpassem. Těsně za hranící TOP 5 nejhranějších map se relativně překvapivě umístila Cache, která v aktivním map poolu nefiguruje již od roku 2019 a i přesto si stále drží svoji atraktivitu. Celé a dokonce ještě podrobnější statistiky můžete najít zde.

Nejhranější mapy
Nejhranější mapy
Zdroj: Leetify.com
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.