Přejít k hlavnímu obsahu

Český tým to dotáhl do play-off v Max League of Nations! Jdeme pro medaili, říká kapitán Faeli

17. 3. 2022 | 12:33 Hearthstone Reportáž
Speciální turnaj pořádaný francouzským Max Teamem finišuje svou druhou sezónu a po minulém stříbrném umístění, kdy český tým padl ve finále s hráči z Velké Británie, máme medaile opět na dosah. Po posledním skupinovém kole v turnaji zůstane pouze osm zemí a náš tým ve složení Faeli, Jarla a En1gma míří na tu nejvyšší příčku.
Jarla jako vítěz Samsung MČR v mobilních hrách 2019 v Hearthstone
Jarla jako vítěz Samsung MČR v mobilních hrách 2019 v Hearthstone
Zdroj: PLAYzone

Český tým od minulé sezóny prošel pouze malou změnou, kapitánem reprezentace zůstal Oldřich „Faeli“ Mahdal, jeho spoluhráčem zůstal také Grandmaster Jaromír „Jarla“ Vyskočil a protentokrát je doplnil další zkušený matador Petr „En1gma“ Balcar. Všichni tři jsou mistry ČR ve hře Hearthstone, Jarla dokonce dvojnásobný, takže o kvalitách všech tří hráčů nemůže být pochyb. Teď už jen doufat, že skvěle načatou sérii dotáhnou do konce a vybojují pro ČR další medaili na mezinárodní úrovni. 

Hráče, kteří budou reprezentovat svoji zemi, volili v anketě na Twitteru fanoušci, zeptali jsme se kapitána týmu Faeliho, jak je spokojený s obsazením českého týmu:

Jsem velmi spokojený, pokud bych si spoluhráče mohl vybrat sám, byli by to přesně tito dva,
pochvaluje si Faeli.

Změnou oproti minulé sezóně je také pravidlo, že každý hráč musí mít jiné classy než jeho protihráči, loni se totiž často stávalo, že všichni tři reprezentanti přinesli stejný lineup, jednotlivé zápasy pak byly poněkud monotematické. Základní formát zůstává LHS BO3 s jedním banem. Nyní jsme, ale zjistili, že toto nové pravidlo se zavedlo právě na popud kapitána české reprezentace, na otázku, jak hodnotí rozjetou druhou sezónu, odpověděl následovně:

„Tato sezóna mě baví o něco více, formát jsem Maxovi navrhl já a on ho do soutěže zavedl, zápasy jsou tak o něco zábavnější. Daří se nám dobře, avšak dělali jsme v našich zápasech poměrně hodně chyb. Já teď věnuji dost času TFT a En1gma má hodně školy, nejsme tedy už tolik full-time hráči HS. S výkony nejsem úplně stoprocentně spokojený, ale na postup ze skupiny to stačilo díky kvalitní přípravě. V play-off doufám bude ještě lepší i gameplay a jdeme pro medaili.“

Český tým v základní skupině porazil Itálii, Švédsko, Čínu a Brazílii, jedinou porážku obdržel od Jižní Korey a tím si se skóre 4-1 zajistil postupovou první pozici ve skupině D. Již příští týden proběhnou čtyři čtvrtfinálové zápasy a o týden později všechny medailové boje. Zápasy pravidelně začínají v 9 hodin večer na Twitch kanále MaxTeamTV.  Přesný den hry našich reprezentantů zatím není známý, nicméně všechny zápasy osmi zbývajících týmů určitě budou stát za to! 

Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.