Přejít k hlavnímu obsahu

Neporažen! MAGNUM potvrdil svou formu a je jedno vítězství od Masters

16. 3. 2022 | 22:04 VALORANT Reportáž
Odehrávají se poslední zápasy skupinové fáze evropské soutěže Valorant Challengers, ale skupina B má už jasno. Fnatic s Martinem „Magnum“ Peňkovem nastolili nadvládu a nedali soupeřům šanci. V posledním odehraném zápase podal právě český hráč neskutečný výkon zajistil tak svému týmu prvenství ve skupině.
FNC Magnum
FNC Magnum
Zdroj: Riot Games

Zpět v černé (a oranžové) jsou borci z Fnatic připraveni na play-off. Po bezchybné skupinové fázi se vyšplhali do čela tabulky. Sesadili turecké šampiony SuperMassive Blaze a mistry světa Acend a poradili si i v posledním zápase proti Guild Esports.

Zápas začal na Heavenu, kde Fnatic zatím neměl konkurenci. Nicméně hráči z Guild šokovali nejen diváky, ale i samotné protihráče, když jejich mapu ovládli s přehledem 13:5 a s náskokem už se chystali na jejich oblíbený Bind.

Jakmile byly ale oba celky vypuštěny na druhou mapu, hráči byli jako vyměnění. Ať se soupeř snažil sebevíc, nestačilo to na rozjetou mašinu jménem Fnatic a se stejným skóre jako na první mapě bylo vyrovnáno.

Rozhodující mapou byl zvolen Split a MAGNUM odpověděl s Viper. Právě on byl hlavním faktorem, díky kterému jeho tým zvládl první polovinu a v té druhé nedali oponentovi žádnou šanci a naprosto dominantním výkonem potvrdili svou formu.

Zatímco MAGNUM s Fnatic kralují na vrcholu skupiny B s čistým štítem a skvělou pozicí pro play-off, ve skupině A to s českým zastoupením v podobě Karla „Twisten“ Ašenbrenera vypadá úplně opačně. Zítra ho ještě čeká zápas proti M3 Champions (přejmenovaný ruský tým Gambit, kvůli invazi na Ukrajinu), ale v tuto chvíli už nemá jakoukoliv šanci na postup ze skupiny.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.