Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS jdou do boje o BLAST Premier. Koho již dnes večer potkají?

18. 3. 2022 | 08:30 Counter-Strike 2 Preview
Tenhle víkend bude pro českého fanouška CS:GO opravdu náruživý. Naplno se totiž rozjíždí MČR sezóna, vedle uzavřené kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava si pro vás však na našem sekundárním Twitch kanále připravíme tažení SINNERS v turnaji TWR Eastern European Masters. Proč je právě tato soutěž tak důležitá? Protože odsud vede přímá cesta do slavné série turnajů BLAST Premier.
SINNERS na MČR 2021
SINNERS na MČR 2021
Zdroj: PLAYzone

Domácí špička dnes vlétne do bojů o postup na první velký domácí turnaj sezóny, kde už čekají SINNERS a ENTERPRISE. Oba finalisté už sice svoji místenku na Tipsport CS:GO Bratislava mají, i přesto si však o tomto víkendu mohli také zahrát důležitý turnaj. Zatímco SINNERS měli do TWR EE Masters pozvánku, ENTERPRISE museli zvládnout Last Chance Qualifier. Tam jim postup po dvou výhrách bohužel utekl.

Jejich semifinálovým sokem, na kterého nestačili, byla rumunská sestava OneTap Gaming. A právě té se tváří v tvář postaví SINNERS na úvod celého programu dnes od 17 hodin. OneTap budou zřejmě největším outsiderem skupiny A, jejíž druhou úvodní zápasovou dvojici utvoří turečtí Eternal Fire a maďarští ONYX.

Eternal Fire jsou v turnaji jedním ze dvou zástupců TOP 30, aktuálně nejlépe je na tom nepříjemná bulharská smečka SKADE. Elitní padesátku v druhé skupině dále zastupují BLUEJAYS a Bad News Eagles, celé složení turnaje doplňuje Nexus Gaming. Vzhledem k tomu, že do BLAST Premier Spring Showdown postupuje pouze vítěz turnaje, bude boj o titul těžkou zkouškou. Takové ale SINNERS potřebují jako sůl.

Zkušenost se šampionátem pro východní Evropu mají hříšníci už z loňska, kdy po parádní jízdě nestačili ve finálovém zápase na Team Fiend. Za dnešní sestavu SKADE hrají dva bývalí hráči Fiend, odplata by to tedy byla dokonalá. Nejprve se k ní ale musí SINNERS prostřílet. Základní skupiny se celé hrají jako BO1, celé dnešní dění vám přineseme živě na Twitch kanále PLAYzoneUP. Play-off je pak na programu v neděli.

Dnešní program skupiny A:

  • 17:00 –  Česká republika SINNERS vs.  Rumunsko OneTap Gaming
  • 18:15 –  Turecko Eternal Fire vs.  Maďarsko ONYX
  • 19:30 – zápas poražených z úvodních duelů
  • 20:45 – zápas vítězů úvodních duelů
  • 22:00 – decider o druhé postupové místo
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.