Přejít k hlavnímu obsahu

Blesk z čistého nebe! Je to nespravedlivé, nechápe veterán posazený na lavičku

18. 3. 2022 | 16:50 Counter-Strike 2 Přestup
Francouzský veterán NBK se v týmu MOUZ po návratu zpět k CS:GO dlouho neohřál. Po neuspokojivém výsledku v ESL Pro League se ho totiž organizace rozhodla posadit na lavičku. Jeho místo zaujme podle očekávání JDC, tedy střelec z tamější akademie, který svoje kvality ukázal při výpomoci v rámci IEM Katowice.
NBK
NBK
Zdroj: MOUZ

Liga mistrů CS:GO aneb ESL Pro League ještě ani neskončila a změny v týmech už jsou na světě. Organizace Davida „frozen“ Čerňanského, MOUZ, totiž oznámila, že na úkor francouzské legendy Nathana „⁠NBK-⁠“ Schmitta povyšuje do hlavního týmu Jona „⁠JDC⁠“ de Castra z akademie. Ten bude s týmem hrát nadcházející klíčový RMR turnaj, kterého se zúčastní i SINNERS, a v případě postupu i Major v belgických Antverpách. „Nikdy jsem nebyl zmatený z tak nespravedlivého a unáhleného rozhodnutí“, reagoval na svém Twitteru.

Po neuspokojivém EPL se nyní veškerá pozornost soustředí na RMR. Rozhodli jsme se, že přístup, pozitivita a komunikace JDC budou pro tým do budoucna důležité,“ vysvětluje změnu hlavní trenér Dennis „⁠sycrone“ Nielsen. „Víme, že je to pro Nathana těžké, ale pevně věříme v pozitivní dopad Jonova povýšení,“ dodává muž, který se k roli trénování hlavního týmu též dostal přes MOUZ NXT. A určitě má v jednom pravdu. Ačkoliv šlo o první turnaj v plné síle, ESL Pro League se MOUZ nepovedla. Skončili až na nepostupovém čtvrtém místě skupiny A, porazit sice dokázali G2 a následně outsidera Looking For Org, ale prohry s Entropiq, NiP i Fnatic znamenaly konečnou.

Na první pohled se tento tah určitě jeví správným. JDC byl v akademii klíčovou postavou při trojnásobném ovládnutím WePlay Academy League, před startem IEM Katowice už si navíc zahrál za „áčko“ místo nemocného Aurimase „⁠Bymas⁠“ Pipirase. A nevedl si vůbec zle. Do týmu určitě vlije mladou krev a velké odhodlání, jak sám také podotkl. Na druhou stranu, NBK- vlastně dostal po pouhých dvou měsících kudlu do zad. Byl a stále je platným hráčem, který vyniká třeba při otvírání kol. Do týmu navíc určitě mohl vnášet své zkušenosti z těch největších světových akcí, což se bude nahrazovat jen těžce. Myslíte, že se veterán ještě někde objeví?

Aktuální soupiska MOUZ tedy po změně vypadá následovně:

 Slovensko David "⁠frozen“ Čerňanský
 Litva Aurimas "⁠Bymas⁠“ Pipiras
 Maďarsko Ádám "⁠torzsi⁠“ Torzsás
 Austrálie Christopher "⁠dexter⁠“ Nong
 Německo Jon "⁠JDC“ de Castro

 Dánsko Dennis “sycrone⁠“ Nielsen (trenér)
 Francie Nathan “⁠NBK-⁠“ Schmitt (na laviččce)

Štítky: Mouz, nbk
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.