Přejít k hlavnímu obsahu

Rodí se nám nová hvězda? Slovenský hráč je na tom na Masters Tour zatím nejlépe

19. 3. 2022 | 08:00 Hearthstone Reportáž
Druhý velký turnaj sezóny odstartoval svým prvním hracím dnem. Čtyři kola swissu zvládlo bez prohry pouze 23 hráčů, mezi kterými bohužel nemáme zástupce česko-slovenské scény. I přesto se dá říct, že více než polovině naší výpravy se úvodní den vydařil, s tím, že nejlépe na tom zatím je to vůbec nejpřekvapivější jméno.
Masters Tour Ruins of Alterac
Masters Tour Ruins of Alterac
Zdroj: Blizzard

Další soutěž Masters Tour obdržela pojmenování Ruins of Alterac. Blizzard se tak drží toho, že pojmenovává turnaje nejvyšší kategorie lokacemi ze světa Warcraftu. Na MT se tentokrát podařilo postoupit pětici českých a jednomu slovenskému hráči. Pro Patrika „Patriq678“ Václava jde o zatím největší úspěch kariéry.

Po čtyřech pátečních zápasech je na tom právě Patriq nejlépe z celé česko-slovenské výpravy! Ze čtyř zápasů jen jedinkrát poznal hořkost porážky, když nestačil na Magoha z Francie. Aktuálně se nachází na 40. místě, pokud tedy i v sobotu naváže na své výkony, může při své premiéře zabojovat o účast v play-off.

Kromě slovenského reprezentanta se však na skóre 3-1 nachází také tři čeští hráči – Oldřích „Faeli“ Mahdal, Milan „M1lan“ Šnajdr a Dominik „Eichii“ Eichenberger. První dva jmenovaní se navíc podobně jako Patriq drží v nejlepší padesátce a nemají tedy vůbec špatné tiebreakery. Eichii je v tuto chvíli na 65. příčce.

Neutrálním skóre 2-2 po prvním dni oplývá český velmistr Jaromír „Jarla“ Vyskočil, kterému se na turnajích Masters Tour dlouhodobě nedaří tak, jak by si představoval, v sobotu se však pořád může dostat hodně vysoko. Nejhůře je na tom aktuálně Jakub „Pardub“ Pardubský, který má bohužel bilanci 1 výhry a 3 proher.

Česko-slovenská bilance po prvním dni MT Ruins of Alterac:

  •  Slovensko Patrik „Patriq678“ Václav – 3:1 (40. místo)
  •  Česká republika Oldřích „Faeli“ Mahdal – 3:1 (44. místo)
  •  Česká republika Milan „M1lan“ Šnajdr – 3:1 (47. místo)
  •  Česká republika Dominik „Eichii“ Eichenberger – 3:1 (65. místo)
  •  Česká republika Jaromír „Jarla“ Vyskočil – 2:2 (152. místo)
  •  Česká republika Jakub „Pardub“ Pardubský – 1:3 (273. místo)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.