Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč eSuby byl kousek od životního úspěchu. Play-off na MT je ale bez CZ/SK účasti

20. 3. 2022 | 08:00 Hearthstone Reportáž
Druhý velký turnaj sezóny má za sebou celý swiss. Po dvou dnech a osmi kolech známe šestnáctku postupujících do play-off, mezi kterou opět chybí české nebo slovenské zastoupení. Dva hráči se však ve světové konkurenci umístili hodně vysoko a mohou své tažení považovat za úspěšné.
Masters Tour Ruins of Alterac
Masters Tour Ruins of Alterac
Zdroj: Blizzard

Další soutěž Masters Tour nese název další lokace ze světě Warcraftu, tentokrát Ruins of Alterac. Na druhém velkém turnaji roku se podařilo postoupit pětici českých a jednomu slovenskému hráči. Pro Patrika „Patriq678“ Václava jde o zatím největší úspěch kariéry, ani přesto se však velké konkurence nezalekl.

Patriq byl totiž po prvním dni vůbec nejlepší hráčem česko-slovenské výpravy, když s jedinou porážkou držel hezké 40. místo. Stejnou bilanci uhrál i v sobotu a posunul se ještě o 8 příček výše. Ze své premiéry si tak odnáší krásných 1 666 dolarů. Stejný výsledek se podařil uhrát také Milanu „M1lan“ Šnajdrovi z eSuby, který se z 47. místa po pátečním dni vyšvihl s bilancí 6-2 na konečné 21. místo. Play-off bylo na dosah ruky.

Do nejlepší stovky se díky pozitivní bilanci výher a proher dostal ještě Oldřich „Faeli“ Mahdal, který opět ukázal, že se dokáže věnovat dvěma hrám na té nejvyšší úrovni. Z turnaje si odnáší 760 dolarů. Naděje na hezký výsledek naopak uhasla u Dominika „Eichii“ Eichenbergera, který po nadějném pátku vyhrál už jen jednou. Stejně jako Jaromír „Jarla“ Vyskočil a Jakub „Pardub“ Pardubský tak končí s 630 dolary v kapse.

Do play-off se nepodíval žádný český nebo slovenský hráč, celkově však můžeme vystoupení zástupců domácí scény hodnotit kladně. Nikdo z šestice účastníků nebyl v turnaji záporný a každý si odnesl alespoň nějakou tu korunu. Příslib do budoucna je to tedy opravdu hezký, o zkušenostech pro mladé hráče nemluvě.

Výsledky CZ/SK výpravy MT Ruins of Alterac:

  •  Česká republika Milan „M1lan“ Šnajdr – 6:2 (21. místo)
  •  Slovensko Patrik „Patriq678“ Václav – 6:2 (32. místo)
  •  Česká republika Oldřích „Faeli“ Mahdal – 5:3 (64. místo)
  •  Česká republika Dominik „Eichii“ Eichenberger – 4:4 (144. místo)
  •  Česká republika Jaromír „Jarla“ Vyskočil – 4:4 (184. místo)
  •  Česká republika Jakub „Pardub“ Pardubský – 4:4 (192. místo)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.