Přejít k hlavnímu obsahu

Naprostá dominance! T1 zůstávají v letošním roce neporaženi

20. 3. 2022 | 20:54 League of Legends Reportáž
První část sezóny byla v LCK naprosto neuvěřitelná. Slavná organizace T1, která má na kontě už tři tituly z mistrovství světa, má našlápnuto k dalšímu skvělému ročníku. Sestava, která momentálně drtí každý tým stojící jí v cestě, si dělá rozhodně naděje na další nejcennější trofej!
Faker
Faker
Zdroj: Riot Games

Jarní split v Korejské lize vykreslil titána letošní sezóny. Není jím nikdo jiný než nejslavnější organizace v League of Legends–T1. Po dvou vítězných MSI a  třech titulech světového šampiona z let 2013, 2015 a 2016 bude dost možná rok 2022 opět v jejich režii. Tým, jehož jádrem není nikdo jiný než samotná legenda celé hry Faker osobně, letos ještě neprohrál. Tedy, prohrál sedmkrát, ale vzhledem k formátu Bo3 se nestalo, aby celou sérii nezvládli. Rekordem 18-0 po kompletně odehraném splitu kralují na vrcholu ligového žebříčku a pouhé 2 výhry je dělí od reprezentace LCK na MSI.

Jak je ale možné, že letos neutrpěli jedinou porážku? Vždyť LCK je plná špičkových týmů. Navíc se ještě nikdy v profesionální lize nestalo, že si tým po celý split udržel čisté konto. Letošní T1 nicméně čisté konto udrželi. Jejich nejčerstvější změnou je výměna topaře. Canna, jež od začátku své kariéry hájil barvy nejúspěšnější lolkařské organizace, byl vyměněn za nový talent z akademie. Zeus, mladík který letos oslavil osmnáctiny, se už několikrát osvědčil a má v sestavě důležitou roli. Na koho si ale dávejte pozor je Oner. Tento jungler se už světu ukázal na posledním mistrovství světa, ale to nestačilo. Jako by díky prohře v semifinále dostal nový náboj a od té doby je k nezastavení.

 

To samé platí i pro botlinku. Už minulý rok se spekulovalo, že Gumayusi a Keria jsou nejlepším duem na světě. Ale oproti roku 2021 se jejich symbióza jakoby umocnila. Guma, jak mu v Korei zkráceně říkají,  zažívá nejlepší split svojí kariéry a všichni bychom měli být zvědaví, jak si povede na mezinárodní úrovni. A Keria? Pokaždé, když si myslíte, že jste na nepřítele vyzráli, tak se objeví Keria a v jediném okamžiku dokáže změnit celý průběh souboje. Je vždy tam, kde má být a někdy i tam, kde být nemusí, ale přesto z takových situací vytěží maximum.

Všichni čtyři výše zmínění jsou rozhodně nebezpeční nepřátelé. Mladá krev, která v této lodi T1 převažuje, potřebuje ale moudrého kapitána. A tahle loď má toho nejlepšího. Faker má za sebou přes 1000 zápasů na profesionální úrovni. Byl u všech úspěchů, jež organizace doprovázely, a  je oporou celé sestavy. V posledním zápase základní části sezóny opět překonal svůj vlastní rekord, který nastolil jen pár dní předtím. Jedná se o počet postav, které na stagi zahrál. Během své kariéry vystřídal 77 různých postav, když si v posledním zápase vybral poprvé v kariéře postavu Veigara. 

Celou sestavu doplňuje ještě trenérské duo. Kim „moment“ Ji-hwan coachuje tým už třetím rokem, zato Choi „Polt“ Seong-hun se k sestavě přidal na začátku roku 2021. Vypadá to ale, že recept na vítezství namíchali až letos. Zdá se, že každá osoba je jako dobře namazané kolečko, které dohromady tvoří nezastavitelnou mašinu s názvem T1

 

Štítky: LCK, Faker
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.