Přejít k hlavnímu obsahu

Finálová demolice! Entropiq jsou oficiálně novým králem domácího League of Legends

21. 3. 2022 | 18:15 League of Legends Reportáž
Závěrečný víkend jarního splitu nejvyšší české ligy Mastercard Hitpoint Masters je za námi. Do nejlepší trojice se probojovaly týmy Dynamo Eclot, eSuba a Entropiq. Právě Entropiq měl své místo ve finále již jasné a duel mezi DNE a eSubou rozhodl o druhém českém zástupci, který zavítá na prestižní evropský turnaj European Masters a také doplní Entropiq ve finálové sérii. Své místo na EU Masters si obhájila eSuba, ale klání proti hráčům v černo-zelených barvách už byl výrazně odlišný příběh.
Entropiq LoL sekce
Entropiq LoL sekce
Zdroj: Entropiqteam

Jako první bylo na programu v sobotu od 18:00 semifinále mezi eSubou a Dynamo Eclot. DNE si na eSubu vždycky věří a ani tentokrát se nevzdali bez boje. Sérii rozhodla až závěrečná pátá hra, kterou ovládli hráči modré krve a pravděpodobně se ukázaly také zkušenosti, protože ve hře eSuby bylo výrazně méně chyb.

Pro vicemistry ČR je velká škoda, že i tentokrát jim utekla účast na důležitém evropském turnaji o jeden zápas, ale eSuba má už v Evropě něco málo odehráno, takže naši zemi bude určitě reprezentovat hrdě.

Druhý a výrazně silnější tým, který bude česko-slovenskou scénu na European Masters reprezentovat, je Entropiq. Ten už v rámci nedělního večera čekalo pouze finále proti eSubě. Pokud se zdálo, že eSuba měla před týdnem v rámci finále horního pavouka šanci, tak tentokrát byl obraz hry výrazně odlišný. Entropiq se poučil z předchozích chyb, předvedl opravdu prvotřídní výkon a modrou krev přejel 3:0 na vyhrané hry.

Premiérový titul pro novou organizaci na poli League of Legends znamená, že první krok za úspěchem EIQ zvládli udělat a nyní je na řadě ta natolik vysněná účast na European Masters. Zde si oba české týmy budou muset projít play-in fází, ze které postoupí dva nejlepší týmy z dané skupiny do hlavní části.

Pokud by se zde podařilo Entropiqu či eSubě postoupit, tak na ně budou čekat ty opravdu nejlepší týmy z těch nejsilnějších regionů, jaké se v Evropě nachází. EU Masters začíná čtvrtého dubna, takže nezapomeňte jejich cestu sledovat a určitě jim ukažte podporu, protože domácí LoLko ještě nikdy nebylo větší!

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.