Přejít k hlavnímu obsahu

Křováků ráj! Fortnite dočasně vypnul možnost stavění

23. 3. 2022 | 11:40 Fortnite Update hry
Fortnite je hra, která je ve srovnání s jinými battle royale tituly jedinečná. Je tu jeden prvek, který ji odlišuje: stavění. To je samotné srdce toho, co dělá Fortnite tak výjimečným pro hráčskou základnu. Stavba umožňuje hráčům se chránit před přicházejícím nepřítelem a také jim umožňuje předvést své mechaniky a dovednosti. A právě díky tomu je Fortnite jedna z nejtěžších BR her vůbec.
No building
No building
Zdroj: Epic Games

S příchodem nových hráčů v posledních několika měsících a pro vyrovnání bojových šancí se objevily spekulace o tom, že Epic Games odstraní stavění z Fortnite. A ten den nadešel.

S vydáním nejnovějšího traileru pro 2. sezónu 3. kapitoly komunita viděla příjezd tanků na ostrov a Dr. Sloneová deaktivovala stavění na ostrově.

Fortnite na týden deaktivuje stavění ve hře v public módu, čímž vyrovnává šance mezi dobrými a špatnými staviteli a láká do hry hráče, kteří se právě kvůli stavbám Fortnite jako střílečce vyhýbali. Ale zase vidíme rozdíl mezi hráči, který aim mají a nemají. V Arénách a jiných módech stavění zůstává. Soutěžní scéna se na stavění spoléhá a deaktivace této základní mechaniky by nedávala smysl.

Tento krok nyní umožní hráčům hrát hru čistě na základě jejich střeleckých dovedností, mechaniky zbraní a přírodních bariér. I když i to je k polemice. Thermal AR není vlastně vůbec thermal, jak by se logicky předpokládalo. Nevidíte s ním například hráče schované ve křoví, ale pouze pohybující se na volném prostranství. Takže pokud netrpíte nějakou oční vadou, tak to moc neřeší. 

S nadsázkou, možná i bez nadsázky, se dá říct, že nyní je Fortnite ideální hrou pro křováky. Kdo neumí stavět ani nemá aim, aby se odvážil jít aktivně do boje, prostě sprintuje ze křoví do křoví. Postupuje spolu se zónou a modlí se, aby někoho nenapadlo do křoví hodit granát nebo vystřelit. Pokud se na vás usměje štěstí a nevadí vám, že půl hodiny koukáte na listí a posloucháte žáby nebo jinou zvěř, odměna v podobě vítězství je nadosah. Křováci povětšinou počkají až dobojuje třetí s druhým a vystartují na posledního přeživšího, než se stihne vyléčit z předešlého boje. Pochopitelně ve sprintu a s pořádným sprejem z smg. 

Toto je poprvé, co si hráči zahrají hlavní battle royale hru bez možnosti stavět. Ačkoli se jedná o odvážný krok ze strany Epic Games, každá velká aktualizace má vždy dvě strany.

Několik hráčů, kteří nebyli dobrými staviteli, dělalo vtipy o upocených hráčích, kteří se spoléhali čistě na své stavitelské schopnosti. Tito hráči si vždy chtěli užít hru trochu ležérněji, ale obvykle je porazil hráč, který uměl stavět a získal rychle high ground, který jim zničil zážitek. Teď mají prostor a za nás je to dobře.

Na druhou stranu mnoha hráčům toto rozhodnutí vývojářů hry vadí. Věří, že stavba je základním prvkem hry a je nezbytná v boji. Každopádně uvidíme příští úterý, co nám Epic Games dalšího přichystá. 

Štítky: Fortnite update
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.