Přejít k hlavnímu obsahu

FIFA 23 a česká liga? Šance je malá, pomoci mohou i fanoušci, zní z LFA

22. 3. 2022 | 20:00 EA SPORTS FC 24 Gaming
Vypadá to, že přání českých hráčů oblíbené fotbalové pařby od EA Sports se nesplní. Kompletní nejvyšší česká fotbalová soutěž se ve FIFA 23 s největší pravděpodobností neobjeví. Informaci potvrdil Štěpán Hanuš, ředitel komunikace a PR LFA. „Ve skutečnosti by kromě naší iniciativy hodně pomohlo, pokud by česká FIFA komunita více tlačila na samotného výrobce hry EA SPORTS,“ řekl Hanuš pro PLAYzone.cz.
Pražské kluby v EA Sports FIFA sérii
Pražské kluby v EA Sports FIFA sérii
Zdroj: EA Sports

Jedenáctým rokem čekáme. Návrat nejvyšší soutěže do FIFA se ale stále nekoná. Kromě AC Sparta Praha, SK Slavia Praha a FC Viktoria Plzeň se v posledních ročnících ve FIFA neobjevil žádný český celek. Tuzemští fanoušci každý rok doufají. Vždycky marně.

Novou naději nepřináší ani poslední komunikace Ligové fotbalové asociace, jež je držitelem licence české ligy. „Jednání stále probíhají, ale šance na zařazení naší ligy do nejbližší verze hry FIFA23 jsou velmi malé,“ stojí ve zprávě od LFA.

Podle Hanuše však mohou pomoci i samotní hráči. „Ve skutečnosti by kromě naší iniciativy hodně pomohlo, pokud by česká FIFA komunita více tlačila na samotného výrobce hry EA SPORTS.“

Komunitní hlasování webu fifplay.com poukazuje na oblíbenost tuzemské soutěže. Tam ji totiž čeští hráči posunuli na obdivuhodné osmé místo. Tradiční hlasovačce hráčů FIFA vládne egyptská soutěž. Fotbal je v této zemi obrovsky populární, čemuž napomáhá také úspěšné anglické tažení Mohameda Salaha.

Štítky: FIFA 23, LFA
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).