Přejít k hlavnímu obsahu

Mladí talenti dobývají esport! 16letý Sparg0 rozdrtil své soupeře na Majoru

23. 3. 2022 | 13:24 Zajímavost
Zatímco se věci ohledně covidu vrací alespoň trochu do běžných kolejí, i fanoušci esportu všude po světě se konečně dočkali daleko více turnajů. Kromě nejpopulárnějších titulů si na své přišli také příznivci Smash her. Na scénu se vrátil Panda Global Ranking (PGR) systém a s ním i šestnáctiletý Edgar „Sparg0“ Valdez, který na sebe strhl pozornost dominancí na turnaji Collision 2022.
Teprve šestnáctiletý Sparg0
Teprve šestnáctiletý Sparg0
Zdroj: Gamersunite

Nová sezóna začala a hned o sobě dávají vědět výrazní talenti. Nejlepší hráče Smash Ultimate pak najdeme právě díky systému PGR, který pomáhá těm největším hvězdám ke zviditelnění a případnému přilákání sponzorů. Jedním z těchto zázraků byl právě Sparg0, který sice předváděl skvělé výkony, ale prvenství na majoru na něj stále čekalo. Ale ne dlouho. Prolomit smůlu se mu podařilo už na turnaji Ultimate Summit 4.

Své kvality poté mladý talent potvrdil znovu právě na soutěži Collision, kde se čelem postavil dalším patnácti nejlepším hráčům světa. Vyhrát se mu podařilo proti hvězdám jako jsou LeoN, Riddles, Tweek a jeho mexickému krajanovi MkLeo. Vše nasvědčuje tomu, že tato sezóna bude patřit mladému Sparg0vi. Ostatní profíci už rozhodně z jeho strany zaznamenali hrozbu a snaží se přijít s nějakým counter-playem.

Není to ale rozhodně poprvé, co se mezi úplnou elitou objevil opravdu mladý talent. Podobně se na výsluní dostal také v šestnácti letech například CS:GO hráč Ilya „m0NESY“ Osipov, který všem vytřel zrak hlavně za svou kariéru v NAVI Junior. V dalším souboji o podpis mladé hvězdy nakonec zvítězila španělská organizace G2 Esports s níž předvedl neskutečné výkony i v rámci IEM Katowice.

Nemusíme ale zabrousit ani nikam daleko. Bohatě stačí zůstat na domácí scéně. Do historie se v podobném duchu zapsalo třeba i bratrské duo ve hře Fortnite na Samsung MČR mobile v roce 2019. K titulu šampionů se dostali dva bratři DomboX a DavboX. Úžasný byl samozřejmě jejich výkon, ale mnoho lidí zaskočila hlavně skutečnost, že mladšímu ze dvou mistrů bylo teprve pouhých 9 let. 

Jak můžeme vidět, věk je pouze číslo a v esportu na něm vůbec nezáleží. Nejen casual hráči a fanoušci esportu se najdou napříč všemi generacemi, to samé platí i pro opravdové esportové profíky. Nejen všem mladým talentům tak přejeme spoustu dalších úspěchů, které u nás budeme pečlivě a nedočkavě sledovat!

Štítky: Sparg0, m0NESY