Přejít k hlavnímu obsahu

Šestnáctiletý m0NESY se chystá dobýt světovou scénu! Stává se novou posilou G2 Esports

10. 12. 2021 | 17:40 Counter-Strike 2 Spekulace
Souboj o podpis největšího talenta poslední doby je u konce. Teprve šestnáctiletý m0NESY podle zdrojů serveru 1pv odstartuje svou Tier 1 kariéru v týmu G2 Esports.
Nová posila G2 Esports
Nová posila G2 Esports
Zdroj: HLTV.org

Španělská organizace G2 Esports si zajistila novou posilu. Tou je Ilya "m0NESY" Osipov, teprve šestnáctiletý Rus, který je mnohými považován za jednoho z největších talentů ve světě Counter-Strike.

Ten se dostal do hledáčku hlavně díky svým výkonům v akademii NAVI Junior, se kterou získal například stříbrno ve druhé sezoně WePlay Academy League. O jeho výkonech svědčí i rating 1.31 za poslední tři měsíce. NAVI však plánuje přebudovat svou akademii a vychovat další generaci hráčů, proto šel m0NESY a další jeho spoluhráči na přestupovou listinu. G2 za přestup údajně zaplatili 600 000 dolarů, tedy v přepočtu přes 13 milionů korun, a to i přesto, že Osipov dosud nemá žádné zkušenosti z nejvyšších pater CS:GO scény. Je tak otázkou a velkým riskem slavné organizace, jak se mu bude dařit proti nejlepším světovým týmům.

Mladý Rus zaplní v G2 roli snipera, která zůstala prázdná od března po odchodu Kennyho "⁠kennyS⁠" Schruba. Není zatím rozhodnuto, koho v týmu nahradí. Je jasné, že bratranci Nikola "NiKo" Kovač a Nemanja "huNter" Kovač se o své místo bát nemusí. Nejvíce se tak mluví o odchodu jednoho z Francouzů, přičemž je pravděpodobné, že černého Petra si vytáhne François "⁠AmaNEk⁠" Delaunay. Je také možné, že m0NESY dočasně nahradí Nemanju "nexa" Isakoviće, který má problémy s vízem a musel tak vynechat IEM Winter.

Jedná se o druhou změnu v sestavě G2 od Majoru poté, co si musel sbalit kufry dlouholetý kouč Damien "⁠maLeK⁠" Marcel. Podle všeho se však nebude jednat o poslední změnu. Organizace má zájem také o Robina "⁠ropz⁠" Koola, kterému brzy končí smlouva v MOUZ a údajně se rozhoduje mezi FaZe a právě G2. Dalším hráčem, jehož se snaží tým získat, je údajně finský in-game leader Aleksi "⁠Aleksib⁠" Virolainen. Zároveň pokračuje hledání nového kouče poté, co se G2 nedokázalo dohodnout s FPX o přestupu Luky "⁠emi⁠" Vukoviće. I když jde tedy aktuálně o třetí nejlepší tým světa podle HLTV žebříčku, tak jej možná čeká velká přestavba.

Štítky: G2 Esports, m0NESY
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.